MBO2 bij ROC Rivor = MBO2 Flex
Wanneer je kiest voor een MBO2 Flex opleiding, kies je slim. Want met één opleiding uit het MBO2 Flex aanbod van ROC Rivor kun je veel kanten op. Jouw niveau 2 opleiding zit zo in elkaar, dat jij straks niet alleen die vakkundige Retailmedewerker bent, maar bijvoorbeeld ook aan het werk kan als Gastvrouw/heer. Jij bent namelijk flexibel opgeleid en hebt daardoor meer kans op een leuke baan! Of je hebt keuze uit veel vervolgopleidingen op een hoger niveau. Hoe dat precies zit, leggen we je hieronder uit.

Waar kun je gaan werken?

 • bij een bedrijf in de horeca
 • bij een bedrijf in de beveiliging
 • bij een bedrijf in de logistiek
 • bij een bedrijf in de zorg
 • en nog veel meer!

Je kiest voor een MBO2 Flex opleiding:

 • Als je weet welke opleiding je wilt volgen,

  maar het ook fijn vindt dat je met je diploma nog meerdere kanten op kunt in je werk (je bent daardoor aantrekkelijk voor werkgevers).

 • Als je nog niet weet welke opleiding je wilt volgen,

  want je kunt het eerste jaar gemakkelijk wisselen of (extra) modules of keuzedelen volgen.

 • Als je beter voorbereid wilt zijn op doorstroom naar een niveau hoger,

  waardoor je klaar bent voor een niveau 3 of 4 opleiding.

Flexibel opleiden, hoe werkt dat precies?

Je maakt een keuze voor een van de opleidingen uit het MBO2 Flex aanbod. Je wordt daarmee opgeleid voor jouw gekozen richting (opleiding) én meer. Dit gebeurt altijd in samenwerking met de leerwerkbedrijven. Wat je op school leert pas je meteen toe in de praktijk. Klik hieronder in het drop-down menu op de pijltjes voor alle informatie en het opleidingsoverzicht van MBO2 Flex.

Gezamenlijke modules (vakken)
Alle MBO2 Flex opleidingen hebben een aantal gezamenlijke modules. Deze modules komen in alle opleidingen voor, waardoor wisselen van opleiding gemakkelijk kan en het hele eerste jaar nog mogelijk is. Voorbeelden hiervan zijn Communicatie, Veiligheid & Arbo en Digitale Vaardigheden. Door deze gezamenlijke modules kun je bovendien later in je werk of vervolgstudie veel kanten op.

Profieldeel
Jouw opleiding heeft natuurlijk ook een eigen profieldeel, waarin je alles leert over jouw richting. Daarnaast zijn er nog veel mogelijkheden om via extra modules of keuzedelen je eigen programma samen te stellen. Dat hoeft niet, maar het kán wel. Jij kiest jouw eigen pad. Welke opleiding je ook volgt en welke keuzes je ook maakt: met een diploma van een MBO2 Flex opleiding op zak, kun jij op heel veel plekken aan het werk. Want jij bezit de kennis en skills die in meerdere banen nodig zijn. Kortom: jouw diploma is meer waard!

Het eerste schooljaar start je na 10 weken met stage. Je doet twee dagen in de week ervaring op bij een leerwerkbedrijf. Wij helpen jou met het begeleiden naar een stageplaats die past bij jouw ambitie. Je stage duurt tot het einde van je eerste jaar. Hierna mag je bij je huidige stageplek blijven of op zoek naar een nieuw leerwerkbedrijf. Op deze manier doe je veel werkervaring op in verschillende branches.

Leerwerkbedrijven waar we veel mee samenwerken zijn bijvoorbeeld Van der Valk Tiel, Zorgcentra de Betuwe en SportFriends. Ook heeft ROC Rivor een eigen leerwerkbedrijf: RivorWerkt!

 • Jouw diploma is meer waard (en daardoor ben je heel aantrekkelijk voor werkgevers) en kun je doorstromen naar een opleiding op een hoger niveau.
 • Flexibel opleiden: tijdens de opleiding kun je in het eerste jaar gemakkelijk wisselen of (extra) modules of keuzedelen volgen. Dat hoeft niet, maar het kan wel.
 • Goede en persoonlijke begeleiding van onze docenten. Lukt het even niet? Dan gaan we samen met jou kijken wat er wél mogelijk is;
 • Gegarandeerd een stage/werkplek in de regio;
 • De belangrijkste opleiding om je startkwalificatie te halen;

Weet jij al precies welke opleiding je wilt volgen? Top! Dan schrijf je je in voor die opleiding. Kom je er tijdens de opleiding achter dat deze richting toch niet zo goed bij je past? Geen probleem! Wisselen is heel gemakkelijk en kan zonder tijdsverlies. Zit je helemaal op je plek? Dan kun je blijven zitten waar je zit.

Twijfel je en weet je niet welke opleiding bij je past? Geen probleem! Maak een voorlopige keuze. Wanneer je op de opleiding zit, gaan we samen ontdekken welke opleiding bij je past. Dat is het voordeel van MBO2 Flex!

 • BOL: je volgt theorie- en praktijklessen op school en je loopt stage bij een erkend leerbedrijf.
 • BBL: je hebt een baan van minimaal 20 uur die past bij je opleiding. Je gaat 1 dag per week naar school.

 • Algemene toelatingsvoorwaarden
 • BBL-opleidingen: Arbeidscontract van minimaal 20 uur per week bij een erkend leerbedrijf.
 • Kijk voor eventuele specifieke opleidingseisen bij de opleiding zelf
MBO2 Flex schema
Dagje meelopen met MBO2 Flex?
Meer info
Heb je vragen over MBO2 Flex?
Patrick is docent bij MBO2 Flex en beantwoord graag jouw vragen
Vraag het Patrick