Filters

Waarin ben jij geïnteresseerd?

Op welk niveau wil je studeren?

Welke leerweg wil je volgen?

Waar wil je studeren?

Mbo opleidingen niveau 4

Eindelijk is het zover! Je overweegt om een nieuwe opleiding te volgen. Je bent binnenkort klaar met een mbo niveau 2 of 3 opleiding, een havo opleiding of misschien heb je een vmbo opleiding afgerond. Nu is het tijd voor een volgende stap: een mbo opleiding niveau 4. Ook bij ROC Rivor kun je mbo opleidingen volgen op niveau 4. Wij zijn een kleine en betrokken school en dat zie je ook terug tijdens je leerweg. Persoonlijke begeleiding vinden we namelijk erg belangrijk tijdens jouw leertraject. Docenten helpen je graag op weg om het beste in jou naar boven te halen. Omdat wij zo’n kleine en betrokken school zijn, voel jij je waarschijnlijk ook snel thuis bij ons.

Middenkaderopleiding tot specialist met uitvoerende taken

Een mbo niveau 4 opleiding is het hoogst haalbare niveau binnen het mbo. Dit wordt ook wel een middenkaderopleiding genoemd. Met een mbo 4 diploma kun je aan de slag met een baan waarbij je zelfstandig specialistische en uitvoerende taken mag uitvoeren. De mbo opleidingen niveau 4 duren meestal 3 of 4 jaar. Vind je dat dat lang duurt? In sommige gevallen is het dan mogelijk om versnelde mbo opleidingen op niveau 4 te volgen. Dat wil zeggen dat studenten een tweejarige mbo opleiding niveau 4 kunnen volgen in plaats van de 3 of vier jaar. Dit geldt slechts voor enkele opleidingen. Heb je de mbo 4 opleiding afgerond en wil je graag nog doorleren? Dan kun je eventueel ook doorstromen naar een hbo opleiding.

BOL of BBL opleidingen voor mbo 4

De ROC opleidingen kunnen bij ons zowel via de BOL leerweg als via de BBL leerweg gevolgd worden. Een BBL opleiding houdt in dat je direct aan het werk gaat bij een erkend leerbedrijf. Tijdens een BOL opleiding ga je wel nog elke dag naar school en doe je de praktijkervaring op tijdens een stage bij een erkend leerbedrijf. Houd er wel rekening mee dat niet elke opleiding aangeboden wordt via de BBL of BOL leerweg. De opleiding Uitvoerder niveau 4 kun je enkel bij ons volgen via de BBL leerweg. Net als de opleiding Logistiek Supervisor. De opleiding Legal, Insurance & HR Service Specialist is enkel te volgen via de BOL leerweg. Houd daar bij het maken van een keuze in ieder geval rekening mee.

Opleiding mbo niveau 4 volgen? Bezoek de Open Dag

Ben je nieuwsgierig geworden naar een opleiding en wil je graag nog meer informatie, voordat je echt aan de slag gaat? Bezoek dan ook eens onze Open Dag. Tijdens de Open Dag staan veel docenten en studenten jou te woord om alle vragen te beantwoorden en om je meer informatie te geven over onze opleidingen. Zo weet je ook hoe andere leerlingen de tijd op onze school ervaren. We vinden het tenslotte belangrijk dat jij je thuis voelt bij ons!