Filters

Waarin ben jij geïnteresseerd?

Op welk niveau wil je studeren?

Welke leerweg wil je volgen?

Waar wil je studeren?

Mbo opleidingen niveau 2 van ROC Rivor

Het einde van jouw vmbo of niveau 1 opleiding is eindelijk in zicht! Je bent klaar voor een volgende stap en je wil graag een mbo 2 opleiding volgen. Bij ROC Rivor vind je vele mbo opleidingen van niveau 2. Van bouwtechnische opleidingen tot creatieve opleidingen of van horeca opleidingen tot aan economische opleidingen. Voor ieder is er wel wat wils! Wil je graag bij ROC Rivor een mbo opleiding niveau 2 volgen, dan kies je voor een kleine en betrokken school. Persoonlijke begeleiding, dat vinden we namelijk erg belangrijk. Bij ons ben je geen nummertje, maar docenten kennen je bij naam en helpen je graag op weg om het beste uit jezelf te halen. Je voelt je vast ook snel bij ons thuis, omdat we een kleine en betrokken school zijn.

Erkende mbo opleidingen op niveau 2

Mbo 2 opleidingen zijn ook wel de basisberoepsopleidingen. Dat wil zeggen dat je wordt opgeleid tot een baan waarbij je uitvoerende werkzaamheden krijgt. Denk bijvoorbeeld aan een Logistiek Medewerker, Retailmedewerker, Timmerman, Schilder, Beveiliger of misschien word jij wel een Helpende in een verzorgingstehuis. Deze vakopleidingen duren 1 tot 2 jaar. Je kunt ervoor kiezen om daarna meteen aan het werk te gaan of je kiest ervoor om door te stromen naar een niveau 3 opleiding. Dat kan een vervolg zijn op de huidige opleiding, maar je kunt jezelf natuurlijk ook verbreden. Om een mbo opleiding niveau 2 te kunnen volgen, heb je wel een vooropleiding nodig. Je wordt toegelaten als je een gemengde, theoretische, kaderberoepsgerichte of basisberoepsgerichte leerweg hebt afgerond op het vmbo. Heb je een entreeopleiding (niveau 1 opleiding) gevolgd? Dan is het ook mogelijk om door te stromen naar een mbo 2 opleiding.

BOL of BBL opleidingen voor mbo 2

De ROC Rivor mbo opleidingen voor niveau 2 zijn in verschillende varianten te volgen. Voor vrijwel elke mbo opleiding geldt dat je deze kunt volgen via de BOL leerweg of de BBL leerweg. De BOL leerweg, ook wel beroepsopleidende leerweg, houdt in dat je de hele week naar school gaat. Praktijkervaring doe je op tijdens de stage bij een erkend leerbedrijf. Iets voor jou? Bekijk het aanbod niveau 2 BOL-opleidingen. Vind je het toch prettig om direct werkervaring op te doen, dan kies je voor een BBL leerweg. Ook wel de beroepsbegeleidende leerweg. In de meeste gevallen werk je dan vier dagen in de week bij een erkend leerbedrijf en de andere dag ga je wel naar school. Bekijk het aanbod niveau 2 BBL-opleidingen.

De manieren van leren zijn dus verschillend, maar de diploma’s zijn uiteraard hetzelfde. Overigens zijn niet alle opleidingen altijd te volgen in BOL of BBL. Voor sommige opleidingen zoals Timmerman of Schilder geldt dat deze alleen te volgen zijn via de BBL leerweg. Een opleiding zoals Medewerker Recreatie en Sport geldt dat je deze alleen via de BOL leerweg kunt volgen.

Bezoek de Open Dag!

Vind je het lastig om een keuze te maken voor een nieuwe opleiding? Kom dan gerust eens langs tijdens een Open Dag. Je kunt dan ook kennismaken met andere studenten en docenten. Zij vertellen je graag alles over de opleidingen, maar ook over onze school. Het is tenslotte belangrijk dat je er zelf een goed gevoel bij hebt.