Ontdek en ontwikkel je talenten

Tijdens een Entreeopleiding ga je eropuit. Je gaat op onderzoek uit naar wat je kunt, waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Je krijgt alle ruimte om jouw talenten te ontwikkelen of om nieuwe talenten te ontdekken. Je gaat dit vooral ervaren door te doen. Zo ontdek je welke opleiding op jouw lijf is geschreven. In de eerste lesperiode leer je hoe het is om in een bedrijf te werken en word je voorbereid op je stage of baan.

Soorten Entreeopleidingen:

Het ROC Rivor biedt de volgende Entreeopleidingen aan:

Hoe ziet een Entreeopleiding eruit?

Een Entreeopleiding is intensief, maar je staat er niet alleen voor. Je kunt rekenen op veel begeleiding en betrokken docenten. Je krijgt een eigen studieloopbaanbegeleider die je voortgang bijhoudt en je begeleidt bij het vinden van een beroep dat bij jou past. De begeleider helpt ook bij het vinden van een stage of leerwerkplek. Zit er iets even tegen? Of heb je wat inspiratie of motivatie nodig? Ook dan is je studieloopbaanbegeleider er voor je.

Je krijgt een lesprogramma met veel structuur. Je werkt aan je houding en studievaardigheden. Ben je niet goed in Nederlands of rekenen? Dan kunnen de docenten daar ook bij helpen.

Voor wie is een Entreeopleiding?
Heb je op het vmbo gezeten, maar nog geen diploma behaald? Of wil je na het praktijkonderwijs nog meer leren? Dan is één van onze 4 Entreeopleidingen iets voor jou. In de door jouw gekozen richting behaal je een diploma op niveau 1. Je zal veel leren én daarmee verder komen in je leven.

Locatie
Voor de Kijkuit 5, Tiel.

 • BOL Entreeopleiding: je volgt theorie- en praktijklessen op school en je loopt stage bij een erkend leerbedrijf.
 • BBL Entreeopleiding: je hebt een baan van minimaal 20 uur die past bij je opleiding. Je gaat 1 dag per week naar school.

Je kunt tijdens de BOL-opleiding ook nog overstappen naar BBL zodra je een baan hebt gevonden.

Je studievoortgang wordt gedurende je opleiding bijgehouden. Na de eerste 5 én 10 weken evalueren we je studievoortgang. Na 16 weken ontvang je een bindend studieadvies.

 • Algemene toelatingsvoorwaarden
 • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) (is alleen nodig als je in de kinderopvang, de gehandicaptenzorg of het onderwijs een stage of baan hebt).
 • Certificaat basisveiligheid VCA (is in bepaalde situaties vereist als je een stage of baan hebt op de bouw).

Voor deze mbo niveau 1-opleidingen dien je te beschikken over een laptop. Lees hier meer informatie over het aanschaffen van een laptop.

Aanmelden voor een Entreeopleiding? Klik dan op onderstaande link:

Waarom kies je voor ROC Rivor?

Persoonlijke aandacht
Onze docenten kennen je en helpen je om het beste uit jezelf te halen. Door de fijne sfeer op school voel je je snel thuis!
Goede score opleidingen
Al jaren scoren wij met vele opleidingen bovengemiddeld! (bron: MBO Keuzegids)
Docent legt studenten wat uit

Past een Entreeopleiding bij jou?

 • Je bent gemotiveerd om te leren.

  Je kunt instructies opvolgen, maar je neemt ook je verantwoordelijkheid.

 • Je kunt goed samenwerken en overleggen.

  Je hebt begrip en aandacht voor collega’s, medestudenten en docenten.

 • Je kunt goed plannen en organiseren.

  Je bent nauwkeurig en je houdt je aan afspraken.

Meer informatie en aanmelding

Meld je nu aan voor een Entreeopleiding BOL of Entreeopleiding BBL. Voor vragen of meer informatie kun je terecht bij de trajectbegeleider Marion Engels door te mailen naar marionengels@rocrivor.nl of te bellen naar 0344-656200.