Werken

Veel sectoren hebben een tekort aan arbeidskrachten. Een behoorlijk aantal studenten heeft dan ook bij het behalen van een diploma al een baan. Wil je naast je werk doorleren? Dat kan goed met een bbl-traject, dan ga je vaak 1 dag per week naar school. Bekijk onderstaande video van student Max die werkt als leerling schilder en daarnaast naar school gaat.

Doorstromen binnen het mbo

Heb je mbo niveau 1, 2 of 3 afgerond? Dan kun je ervoor kiezen om binnen ROC Rivor door te stromen naar een opleiding op een hoger niveau. Zo maak je meer kans op een goede baan.

HBO

Met een niveau 4 diploma kun je naar het hbo. Naast de voltijds bachelor opleidingen zijn er ook andere mogelijkheden:

  • deeltijd studeren (naast een baan)
  • duaal studeren (leren en werken tegelijk)
  • 2-jarig Associate Degree

Tijdens de opleiding krijg je als niveau 4 student informatie over de doorstroommogelijkheden naar het hbo. Ook kun je deelnemen aan het keuzedeel 'Voorbereiding hbo'. Naast oriëntatie op het hbo wordt hier ook aandacht besteed aan hbo-vaardigheden. Zo kun je alvast ervaren hoe het is om op hbo-niveau te leren.

Wat doen onze studenten na het afronden van de opleiding?

Per opleiding is het verschillend wat de meeste studenten gaan doen na het behalen van de opleiding. Veel studenten gaan na een niveau 4 opleiding werken of naar het HBO. In onze opleidingsvideo’s hoor je verhalen van studenten van diverse opleidingen en wat zij na de opleiding gaan doen. Bekijk hier de video’s.