Filters

Waarin ben jij geïnteresseerd?

Op welk niveau wil je studeren?

Welke leerweg wil je volgen?

Waar wil je studeren?

Erkende mbo opleidingen niveau 3

Wil je graag een mbo opleiding niveau 3 volgen, dan zit je bij ROC Rivor helemaal goed! Wij zijn een kleine en betrokken school en bij ons staat persoonlijke begeleiding voorop. Daardoor voel jij je waarschijnlijk snel bij ons thuis. Je bent bij ons geen nummertje. Onze docenten kennen je bij naam en ze helpen je graag op weg om het beste resultaat naar boven te halen. Samen met jou streven we naar het hoogst haalbare en de weg daar naartoe, die beloop je met veel plezier.

Mbo niveau 3 opleidingen in diverse branches

Bij ons kun je een mbo niveau 3 opleiding volgen in veel verschillende branches. Zo is er voor iedereen wel wat wils en vind je altijd wel een opleiding of beroep waar jij je graag in wil verdiepen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar economische opleidingen of voel jij je helemaal thuis in de zorg en welzijn branche? Ga je graag met je handen aan de slag? Misschien is een opleiding in de sector ‘bouwen en wonen’ wel iets voor jou! Een mbo 3 opleiding wordt ook wel een vakopleiding genoemd. Dat wil zeggen dat wij je opleiden tot een baan waarbij jij zelfstandig de werkzaamheden kunt uitvoeren. Deze opleidingen duren vaak 2 tot 3 jaar. Dat is per mbo niveau 3 opleiding ook wisselend. Als je deze opleiding afrondt, kun je ervoor kiezen om door te stromen naar een niveau 4 opleiding. Om toegelaten te worden tot een mbo opleiding niveau 3, heb je wel een vooropleiding nodig. Bijvoorbeeld een havo diploma, mbo niveau 2 diploma of een gemengde, kadergerichte of theoretische vmbo diploma.

BOL of BBL opleidingen voor mbo 3

Een aantal mbo 3 opleidingen zijn te volgen via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Dat wil zeggen dat je elke dag naar school gaat en de praktijkervaring opdoet tijdens een stage. Kies je voor een beroepsbegeleidende leerweg (BBL), dan wil dat zeggen dat je direct aan het werk gaat. Deze leerweg is meer praktijkgericht, maar je gaat nog wel een dag in de week naar school. Deze manieren van leren zijn verschillend, maar iedereen behaald uiteraard wel hetzelfde diploma. Houd er rekening mee dat niet alle mbo opleidingen niveau 3 ook te volgen zijn via een BOL of BBL leerweg. In sommige gevallen is enkel de BBL leerweg mogelijk. Denk aan een opleiding zoals Gezel Schilder of een opleiding Allround Medewerker Productietechniek. Daar leer je het werk tenslotte het beste door het gewoon te doen.