Filters

Waarin ben jij geïnteresseerd?

Op welk niveau wil je studeren?

Welke leerweg wil je volgen?

Waar wil je studeren?

Erkende mbo-opleidingen

Wil je een mbo-opleiding volgen op een kleine en betrokken school? Dan is ROC Rivor de juiste keuze voor jou! Bij ons krijg je goed onderwijs in een kleine, betrokken school. Persoonlijke begeleiding vinden we belangrijk. Onze docenten kennen je goed en helpen je om het beste uit jezelf te halen. Omdat we een kleine en betrokken school zijn, voel je je vast ook snel thuis.

Erkende mbo-opleidingen op verschillende niveaus

Onze erkende mbo-opleidingen kun je volgen op verschillende niveaus. De keuze voor het niveau hangt natuurlijk af van je vooropleiding. Bij ROC Rivor kun je een mbo-opleidingen volgen op vier niveaus. Mbo niveau 4 opleidingen worden ook wel middenkaderopleidingen of specialistenopleidingen genoemd. Mbo niveau 3 opleidingen zijn ook wel de vakopleidingen. Ga je een mbo niveau 2 opleiding volgen, dan noemen we dat ook wel een basisberoepsopleiding. Tot slot kun je een mbo niveau 1 opleiding volgen, dan volg je ook wel een assistentenopleiding. De duur van de opleidingen varieert. Volg je een mbo opleiding op niveau 1 of 2, dan duurt de opleiding tussen de 1 en 2 jaar. Een mbo opleiding op niveau 3 of 4 duurt 2 tot 4 jaar. De exacte duur van de opleiding, is per opleiding ook verschillend.

ROC opleidingen via de BOL of BBL leerweg

De keuze voor een opleiding kan al vrij lastig zijn, maar daarnaast kun je ook nog kiezen hoe je de leerweg invult. Wil je graag leren via de beroepsopleidende leerweg (BOL) of kies je toch liever voor de beroepsbegeleidende leerweg (BBL)? De manier van leren is verschillend, maar de diploma’s zijn uiteraard wel gelijk. Niet voor alle opleidingen geldt dat de opleiding via BOL of BBL te volgen is.

Kies je voor een BOL-opleiding dat ga je de hele week naar school. Ben je nog niet toe aan werken en vind je het vooral leuk om eerst nog een aantal jaar te leren, dan is dit de perfecte keuze. Praktijkervaring doe je uiteindelijk wel op tijdens je stage. Hoe vaak je stage moet lopen, hangt af van de opleiding die je kiest.

Vind je het toch prettig om direct werkervaring op te doen en kijk je er naar uit om aan het werk te gaan? Wil je liever niet de hele week in de schoolbanken zitten? Dan is een BBL-opleiding de juiste keuze voor jou. In de meeste gevallen werk je vier dagen in de week en ga je één dag per week naar school. Praktijkervaring doe je dan op tijdens de werkdagen bij een leerbedrijf. Op school krijg je theorielessen over het vak en leg je natuurlijk ook de examens af.

Erkende mbo-opleidingen in Tiel

De keuze voor een mbo-opleiding kan lastig zijn. Je bent nog jong en er komt veel op je af. Dan zijn er ook nog ontzettend veel verschillende opleidingen waar je uit kunt kiezen. Daarom organiseren wij een aantal keer per jaar een open dag, zodat je kennis kunt maken met onze kleine, betrokken school. De docenten en leerlingen vertellen je graag alles over de opleidingen en beantwoorden graag je vragen. We vinden het belangrijk dat je uiteindelijk de juiste keuze maakt. Op deze pagina vind je een overzicht van alle opleidingen. Kijk snel verder en kom gerust eens bij ons langs in Tiel!