Bezoek de Open Dag!

16 januari van 18:00 tot 20:30 in Geldermalsen en Tiel
Kom langs

Wat doe je als Recht en HR Specialist?

Een Recht en HR Specialist houdt zich bezig met contracten, wetten en regels, regelingen en procedures. Deze functie wordt ook wel (mbo) Juridisch Medewerker genoemd. Je kunt werken bij een overheidsorganisatie of in een commerciële organisatie. Bij beide typen organisaties moet je inzicht hebben in bedrijfsprocessen en procesmatig kunnen werken. Als Recht en HR Specialist moet je je strikt houden aan neutraliteit absolute geheimhoudingsplicht. Je bent je bewust van vertrouwelijkheid van de informatie mee je omgaat. Je bent onderzoekend van aard, proactief, flexibel, assertief en communicatief vaardig. Je maakt je de veranderingen in wet- en regelgeving snel eigen en handelt daarnaar. Je werkt met zowel interne als externe contacten en bereidt adviezen voor in opdracht van een collega/leidinggevende of opdrachtgever.

Waar kun je gaan werken?

Met de opleiding Recht en HR Specialist (BOL) kun je werken bij de overheid, semi-overheid, commerciële bedrijven en/of instellingen.

Hoe ziet de opleiding Recht en HR Specialist eruit?

Het betreft een juridische opleiding op mbo-niveau. Tijdens de opleiding Recht en HR Specialist (BOL) krijg je zowel theorie- als praktijkopdrachten. Daarnaast word je goed voorbereid op de praktijk tijdens je stage bij een erkend leerbedrijf. Op school krijg je vakken over:

 • Algemene- en commerciële economie
 • Wet- en rechtskennis
 • Marketing, HRM en Juridische vakken
 • Office vaardigheden en omgaan met office programma’s
 • Projectmatig werken (scrum)

Je volgt theorie- en praktijklessen op school en je loopt stage bij een erkend leerbedrijf.

Na afronding van de mbo-opleiding Recht en HR Specialist kun je gaan werken. Wil je doorstuderen op het hbo? Opleidingen die goed aansluiten zijn HBO Rechten en Human Resource Management (HRM).

Voor de mbo-opleiding Recht en HR Specialist (BOL) dien je te beschikken over een laptop. Lees hier meer informatie over het aanschaffen van een laptop.

Voor de opleiding Recht en HR Specialist is het mogelijk een stage te volgen in het buitenland, zoals Duitsland, Spanje en zelfs Suriname. Ben jij geïnteresseerd in een buitenlandse stage en wil je hier meer over weten? Bekijk dan de pagina The International Office

Vind jij het leuk om aan de slag te gaan met échte opdrachten voor échte opdrachtgevers? Bij ROC Rivor doe je dat in het Praktijklab.

De officiële naam van deze opleiding is Legal, Insurance & HR Service Specialist. Deze naam staat dan ook op alle belangrijke papieren die je vanuit ROC Rivor krijgt.

Meer weten of direct aanmelden?
Aanmelden
Kom naar een Meeloopdag
Brochure aanvragen
Heb je vragen over deze opleiding?
Arjan is docent Legal, Insurance & HR Service Specialist en beantwoordt graag jouw vragen.
Vraag het Arjan
“Je wordt goed begeleid door de docenten tijdens de opleiding. Ik vind deze begeleiding prettig en het motiveert mij om de moeilijke opdrachten zelfstandig uit te voeren.”
Casper, student 3e jaars
Student achter computer op school
Studie in feiten
 • Niveau
  Niveau 4
 • Leerweg
  BOL
 • Duur
  3 jaar
 • Leermiddelen
  1e jaar €300,- (indicatie)
 • Klasgrootte
  25 studenten
 • Start
  1 september

Studie in cijfers

Op de Studie in Cijfers zie je hoe tevreden studenten zijn over deze opleiding.
Bekijk de scores

Waarom kies je voor ROC Rivor?

Persoonlijke aandacht
Onze docenten kennen je en helpen je om het beste uit jezelf te halen. Door de fijne sfeer op school voel je je snel thuis!
Altijd dichtbij
ROC Rivor is dichtbij jou met locaties in Tiel en Geldermalsen.