Wat doe je als Assistent Horeca?

Als horeca assistent ondersteun je bij de productie, verwerking of verpakking van voeding. Je werkt onder begeleiding van een collega of leidinggevende. Je bent continu alert op de kwaliteitseisen van de voedingsmiddelen. Ook breng je in kaart of er hygiënemaatregelen nodig zijn. Daarnaast houd je goed contact met chauffeurs en leveranciers.

Kok en leerling proeven eten

Waar kun je gaan werken?

Met de opleiding Horeca Assistent niveau 1 kun je werken in:

  • een restaurant
  • een ambachtelijke broodbakkerij
  • een ambachtelijke banketbakkerij
  • een cateringbedrijf
  • een zalencomplex
  • een café
  • een kiosk met voedingsmiddelen

Hoe ziet de opleiding Assistent Horeca eruit?

Tijdens de opleiding Assistent Horeca krijg je zowel theorie- als praktijklessen die te maken hebben met:

  • het veilig omgaan met voedsel
  • het bereiden van voedsel
  • het schoonmaken van de keuken en andere ruimtes

  • BOL opleiding Assistent Horeca: je volgt theorie- en praktijklessen op school en je loopt stage bij een erkend leerbedrijf.
  • BBL opleiding Assistent Horeca: je hebt een baan van minimaal 20 uur die past bij je opleiding. Je gaat 1 dag per week naar school.

Je kunt tijdens de BOL-opleiding ook nog overstappen naar BBL zodra je een baan hebt gevonden.

  • Algemene toelatingsvoorwaarden
  • Je studievoortgang wordt gedurende je opleiding bijgehouden. Na 5 én 10 weken evalueren we je studievoortgang. Na 16 weken ontvang je een bindend studieadvies.

Na afronding van de mbo-opleiding Assistent Horeca (niveau 1) kun je bijvoorbeeld gaan werken als assistent bedrijfsleider horeca, of doorstromen naar een opleiding op niveau 2. De opleiding Kok en Gastheer/Gastvrouw sluiten goed aan. Er zijn ook doorgroeimogelijkheden in de voedingssector, vleessector of bakkersbranche

Voor de mbo-opleiding Assistent Horeca dien je te beschikken over een laptop. Lees hier meer informatie over het aanschaffen van een laptop.

Meer weten of direct aanmelden?
Aanmelden
Kom naar een Meeloopdag
Brochure aanvragen
Heb je vragen over deze opleiding?
Frank is Coördinator Entreeopleidingen en beantwoordt graag jouw vragen.
Vraag het Frank
Meisjes aan het snijden in een keuken
Studie in feiten
  • Niveau
    Niveau 1
  • Leerweg
    BOL
  • Duur
    1-2 jaar
  • Leermiddelen
    1e jaar €250,- (indicatie)
  • Klasgrootte
    18 studenten
  • Start
    1 september

Studie in cijfers

Op de Studie in Cijfers zie je hoe tevreden studenten zijn over deze opleiding.
Bekijk de scores

Waarom kies je voor ROC Rivor?

Persoonlijke aandacht
Onze docenten kennen je en helpen je om het beste uit jezelf te halen. Door de fijne sfeer op school voel je je snel thuis!
Goede score opleidingen
Al jaren scoren wij met vele opleidingen bovengemiddeld! (bron: MBO Keuzegids)

Past de opleiding Assistent Horeca bij jou?

  • Je kunt goed samenwerken.

    Je bent een makkelijke prater.

  • Je bent servicegericht ingesteld.

    Je bent sociaal.

  • Je hebt een goede conditie.

    Je bent bereid om op onregelmatige tijden te werken.