Filters

Waarin ben jij geïnteresseerd?

Op welk niveau wil je studeren?

Welke leerweg wil je volgen?

Waar wil je studeren?

Mbo opleidingen niveau 2 van ROC Rivor

Het einde van jouw vmbo of niveau 1 opleiding is eindelijk in zicht! Je bent klaar voor een volgende stap en je wil graag een mbo 2 opleiding volgen. Bij ROC Rivor vind je vele mbo opleidingen van niveau 2. Van bouwtechnische opleidingen tot creatieve opleidingen of van horeca opleidingen tot aan economische opleidingen. Voor ieder is er wel wat wils! Wil je graag bij ROC Rivor een mbo opleiding niveau 2 volgen, dan kies je voor een kleine en betrokken school. Persoonlijke begeleiding, dat vinden we namelijk erg belangrijk. Bij ons ben je geen nummertje, maar docenten kennen je bij naam en helpen je graag op weg om het beste uit jezelf te halen. Je voelt je vast ook snel bij ons thuis, omdat we een kleine en betrokken school zijn. Overigens staat ROC Rivor op de vijfde plaats van de beste mbo-scholen van Nederland! Sterker nog, wij zijn de beste mbo-school van Gelderland. Deze kans laat je toch niet liggen?

Erkende mbo opleidingen op niveau 2

Mbo 2 opleidingen zijn ook wel de basisberoepsopleidingen. Dat wil zeggen dat je wordt opgeleid tot een baan waarbij je uitvoerende werkzaamheden krijgt. Denk bijvoorbeeld aan een Logistiek Medewerker, Verkoper, Timmerman, Schilder, Beveiliger of misschien word jij wel een Helpende in een verzorgingstehuis. Deze vakopleidingen duren 1 tot 2 jaar. Je kunt ervoor kiezen om daarna meteen aan het werk te gaan of je kiest ervoor om door te stromen naar een niveau 3 opleiding. Dat kan een vervolg zijn op de huidige opleiding, maar je kunt jezelf natuurlijk ook verbreden. Om een mbo opleiding niveau 2 te kunnen volgen, heb je wel een vooropleiding nodig. Je wordt toegelaten als je een gemengde, theoretische, kaderberoepsgerichte of basisberoepsgerichte leerweg hebt afgerond op het vmbo. Heb je een entreeopleiding (niveau 1 opleiding) gevolgd? Dan is het ook mogelijk om door te stromen naar een mbo 2 opleiding.

BOL of BBL opleidingen voor mbo 2

De ROC Rivor mbo opleidingen voor niveau 2 zijn in verschillende varianten te volgen. Voor vrijwel elke mbo opleiding geldt dat je deze kunt volgen via de BOL leerweg of de BBL leerweg. De BOL leerweg, ook wel beroepsopleidende leerweg, houdt in dat je de hele week naar school gaat. Praktijkervaring doe je op tijdens de stage bij een erkend leerbedrijf. Iets voor jou? Bekijk het aanbod niveau 2 BOL-opleidingen. Vind je het toch prettig om direct werkervaring op te doen, dan kies je voor een BBL leerweg. Ook wel de beroepsbegeleidende leerweg. In de meeste gevallen werk je dan vier dagen in de week bij een erkend leerbedrijf en de andere dag ga je wel naar school. Bekijk het aanbod niveau 2 BBL-opleidingen.

De manieren van leren zijn dus verschillend, maar de diploma’s zijn uiteraard hetzelfde. Overigens zijn niet alle opleidingen altijd te volgen in BOL of BBL. Voor sommige opleidingen zoals Timmerman of Schilder geldt dat deze alleen te volgen zijn via de BBL leerweg. Een opleiding zoals Medewerker (Financiële) Administratie geldt dat je deze alleen via de BOL leerweg kunt volgen.

Bezoek de open dag of informatieavond!

Vind je het lastig om een keuze te maken voor een nieuwe opleiding? Kom dan gerust eens langs tijdens een open dag of informatieavond. Je kunt dan ook kennismaken met andere studenten en docenten. Zij vertellen je graag alles over de opleidingen, maar ook over onze school. Het is tenslotte belangrijk dat je er zelf een goed gevoel bij hebt.

Erkende mbo-opleidingen

Wil je een mbo-opleiding volgen op een kleine en betrokken school? Dan is ROC Rivor de juiste keuze voor jou! ROC Rivor staat op de vijfde plaats van de beste mbo-scholen van Nederland. Sterker nog, we zijn zelfs de beste mbo-school van Gelderland. Bij ons ben je dus verzekerd van goed onderwijs in een kleine, betrokken school. Persoonlijke begeleiding vinden we belangrijk. Onze docenten kennen je goed en helpen je om het beste uit jezelf te halen. Omdat we een kleine en betrokken school zijn, voel je je vast ook snel thuis.

Erkende mbo-opleidingen op verschillende niveaus

Onze erkende mbo-opleidingen kun je volgen op verschillende niveaus. De keuze voor het niveau hangt natuurlijk af van je vooropleiding. Bij ROC Rivor kun je een mbo-opleidingen volgen op vier niveaus. Mbo niveau 4 opleidingen worden ook wel middenkaderopleidingen of specialistenopleidingen genoemd. Mbo niveau 3 opleidingen zijn ook wel de vakopleidingen. Ga je een mbo niveau 2 opleiding volgen, dan noemen we dat ook wel een basisberoepsopleiding. Tot slot kun je een mbo niveau 1 opleiding volgen, dan volg je ook wel een assistentenopleiding. De duur van de opleidingen varieert. Volg je een mbo opleiding op niveau 1 of 2, dan duurt de opleiding tussen de 1 en 2 jaar. Een mbo opleiding op niveau 3 of 4 duurt 2 tot 4 jaar. De exacte duur van de opleiding, is per opleiding ook verschillend.

ROC opleidingen via de BOL of BBL leerweg

De keuze voor een opleiding kan al vrij lastig zijn, maar daarnaast kun je ook nog kiezen hoe je de leerweg invult. Wil je graag leren via de beroepsopleidende leerweg (BOL) of kies je toch liever voor de beroepsbegeleidende leerweg (BBL)? De manier van leren is verschillend, maar de diploma’s zijn uiteraard wel gelijk. Niet voor alle opleidingen geldt dat de opleiding via BOL of BBL te volgen is.

Kies je voor een BOL-opleiding dat ga je de hele week naar school. Ben je nog niet toe aan werken en vind je het vooral leuk om eerst nog een aantal jaar te leren, dan is dit de perfecte keuze. Praktijkervaring doe je uiteindelijk wel op tijdens je stage. Hoe vaak je stage moet lopen, hangt af van de opleiding die je kiest.

Vind je het toch prettig om direct werkervaring op te doen en kijk je er naar uit om aan het werk te gaan? Wil je liever niet de hele week in de schoolbanken zitten? Dan is een BBL-opleiding de juiste keuze voor jou. In de meeste gevallen werk je vier dagen in de week en ga je één dag per week naar school. Praktijkervaring doe je dan op tijdens de werkdagen bij een leerbedrijf. Op school krijg je theorielessen over het vak en leg je natuurlijk ook de examens af.

Erkende mbo-opleidingen in Tiel

De keuze voor een mbo-opleiding kan lastig zijn. Je bent nog jong en er komt veel op je af. Dan zijn er ook nog ontzettend veel verschillende opleidingen waar je uit kunt kiezen. Daarom organiseren wij een aantal keer per jaar een open dag of een informatieavond, zodat je kennis kunt maken met onze kleine, betrokken school. De docenten en leerlingen vertellen je graag alles over de opleidingen en beantwoorden graag je vragen. We vinden het belangrijk dat je uiteindelijk de juiste keuze maakt. Op deze pagina vind je een overzicht van alle opleidingen. Kijk snel verder en kom gerust eens bij ons langs in Tiel!