MBO2 Dienstverlening

Kies voor een opleiding met een plus op niveau 2!

Kies voor een opleiding met een plus op niveau 2!

Ben jij servicegericht ingesteld, vind je het leuk om met mensen te werken en wil je graag op niveau 2 een brede opleiding met een plus volgen? Kies dan één van onderstaande opleidingen bij ROC Rivor. In MBO2 Dienstverlening komen negen zorg- en economische richtingen samen. Als je al weet wat je wilt, kies je de opleiding van jouw voorkeur. Weet je het nog niet? Maak dan een voorlopige keuze uit de negen opleidingen. Als blijkt dat de door jouw gekozen opleiding niet de juiste is, gaan we samen met jou op zoek naar een passende opleiding.
 

Wat houdt je beroep in?
Bij elk van deze opleidingen leer je voor een ondersteunend en dienstverlenend beroep waarmee je later bij veel verschillende bedrijven en instellingen aan de slag kunt. Bijvoorbeeld bij een winkel, transportbedrijf, groothandel, kinderopvang, gemeente, zorginstelling, sportvereniging of recreatiepark. De opleidingen zijn uit losse modules opgebouwd, waarvan je er een aantal volgt met studenten van andere niveau 2 opleidingen. Daarnaast bieden ze je extra uitdagingen. Als je al weet wat je wilt, volg je een opleidingsprogramma direct in een specifieke richting. Als je het nog niet direct weet, is er binnen je opleidingsprogramma ruimte voor oriëntatie.

Brede oriëntatie
In het eerste jaar leer je met verschillende modules veel over diverse vormen van dienstverlening. Zo ontwikkel je een brede kennis van het vakgebied. Kennis waar de veranderende arbeidsmarkt erg blij mee is, want werkgevers hebben behoefte aan breed opgeleid personeel.

Definitief profiel in tweede leerjaar
De opdrachten en stages in de modules sluiten aan op de door jou gekozen richting. Zo krijg je een goed beeld van het beroep. Blijkt de richting toch niet bij jou te passen? Dan kun je tussentijds switchen zonder tijdverlies. Pas in het tweede leerjaar kies je je definitieve profiel. Het is dan ook mogelijk om over te stappen naar een bbl-traject. In sommige gevallen is zelfs directe doorstroom naar niveau 3 een optie. Wat zeker is, is dat je na deze opleiding een brede kennis hebt van het vakgebied dienstverlening én dus meer dan alleen niveau 2 op zak hebt, een niveau 2 opleiding met een plus!
 
Wat heb je in je mars?
Voor welke dienstverlenend beroep je ook kiest, er wordt van je verwacht dat je ordelijk kunt werken en een servicegerichte houding hebt. Je houdt rekening met de behoefte van je klanten en speelt in op hun verwachtingen. Je bent sociaal en kunt werken volgens richtlijnen en procedures.

Na je diploma
Na het behalen van je diploma kun je gaan werken of doorstromen naar een niveau 3 opleiding.

Toelatingsvoorwaarden en aanmelden
• diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg.

Om je aan te melden bij MBO2 Dienstverlening ga je naar de opleiding van jouw voorkeur (zie 9 bovenstaande opleidingen).

De plussen van de MBO2 Dienstverlening opleidingen
• onderwijsprogramma met veel aandacht voor dienstverlening en beroepsoriëntatie
• je kunt tussentijds overstappen naar een andere niveau 2 opleiding
• werken aan echte opdrachten uit de beroepspraktijk
• aantrekkelijke keuzedelen, zoals Engels en ondernemerschap• een persoonlijke studieloopbaanbegeleider die je ondersteunt tijdens je opleiding
• aansluiting op je capaciteiten: in sommige gevallen kun je na 1jaar al doorstromen naar niveau 3
• je kunt onderzoeken waar je goed in bent en daarmee vergroot je je kansen op een diploma en later een baan.

Door de brede opzet van het onderwijsprogramma én de mogelijkheid om tussentijds over te stappen naar een andere opleiding, wordt de kans op het behalen van je diploma vergroot.

Laptop
Voor deze opleiding dien je te beschikken over een laptop (meer informatie).

 

sluiten