In fase 1 van dit project, de training, werden de studenten uitgedaagd zich te verdiepen in hun eigen kwaliteiten. En de manier waarop je deze kunt inzetten op school maar ook in je sociale omgeving. Met die gedachten moesten ze concepten bedenken voor sociale activiteiten, zoals een buurtfeest, sport- en spelmiddag, mini-markt, seniorenactiviteit of een goede doelenactie.

Concept presentatie

Op 11 februari jl. presenteerden 3 teams van Leisure & Hospitality hun concepten aan Marije Kalis, gebiedsmakelaar West Betuwe, in een dynamische, interactieve online sessie, waar het enthousiasme vanaf spatte. Betrokken ouders/verzorgers keken mee! Ze kregen van Marije een ‘go’ om het concept echt uit te voeren.

Activiteitenmiddag voor senioren

In fase 2 werden de plannen waargemaakt, ondersteund met een budget van €500,- Uiteindelijk werd er gekozen voor de organisatie van een feestelijke activiteitenmiddag voor senioren in “De Kranshof” in Tiel. Het plan van aanpak, de begroting en het draaiboek werden goedgekeurd en écht uitgevoerd. Op woensdag 21 april werd in de binnentuin van het complex – volledig corona proof - een klein feestje gebouwd met muziek, dans, zang, drankjes, stroopwafels, zelf gebakken cupcakes, een warm lentezonnetje en een spetterend optreden van het zangduo “Die liedjes” Liesbeth en Diana. De opkomst was groot: bewoners kwamen met klapstoel en al uit hun appartementen en genoten met volle teugen. Er werd meegezongen en gedanst! De studenten hebben de bewoners echt een topmiddag bezorgd!

Studenten Leisure bij activiteitenmiddag

Samenwerkingspartners

Onze studenten hadden deze activiteitenmiddag niet kunnen organiseren zonder Stichting Welzijn West Betuwe en het Praktijklab van ROC Rivor. We zijn erg blij dat, ondanks het coronavirus, ze toch ‘echte’ praktijkervaring konden opdoen.

Meer informatie over het project Young Leaders lees je hier.