Begeleiding

De studenten worden begeleid door praktijkcoaches. Dit zijn docenten van ROC Rivor en ondernemers uit de regio. De praktijkcoaches en bedrijven brengen opdrachten in waar de studenten projectmatig mee aan de slag gaan. Maar de studenten worden ook gestimuleerd om zelf eigen opdrachten te werven voor het Praktijklab.

In het Praktijklab doen studenten van ROC Rivor projecten voor bedrijven

Opleidingen

De studenten die in het Praktijklab werken aan projecten en opdrachten volgen verschillende opleidingen binnen ROC Rivor. Alle opdrachten worden toegespitst op de opleiding van de studenten.

Mediavormgeving
Studenten van de opleidingen Mediavormgeving ontwikkelen huisstijlen, logo’s, websites, app’s, animaties, presentaties, brochures en e-magazines. De studenten en docenten volgen voortdurend de laatste ontwikkelingen en trends op hun vakgebied.

ICT
Het inventariseren van de informatiebehoefte van een afdeling of bedrijf. Het ontwikkelen van een functioneel of technisch ontwerp voor een nieuw systeem of applicatie. Het doen van een pakketselectie voor een nieuw informatiesysteem. Het helpen uitrollen en testen van een nieuwe applicatie of systeem. Studenten ICT ondersteunen bedrijven bij dit soort actuele bedrijfsvraagstukken.

Horeca, Hospitality en Recreatie
Een evenement organiseren zoals een klantendag, een relatie-evenement, congres of een productpresentatie. Studenten kunnen bedrijven ondersteunen bij de voorbereiding en de uitvoering van een evenement.

Economie en ondernemen (Commercieel en Secretarieel)
Een marktonderzoek, sales promotie, campagne of een belactie onder potentiële klanten. Typisch projecten die studenten van de opleidingsrichtingen Commercieel en Secretarieel voor bedrijven kunnen uitvoeren.

Transport en Logistiek
Het doorlichten van een logistiek proces, het optimaliseren van een voorraadsysteem, een advies uitbrengen om duurzamer om te gaan met vervoersconcepten. Een herontwerp van een schappenplan. Studenten ondersteunen regionale bedrijven met hun kennis die zij hebben opgedaan in de opleiding.

Zorg en Welzijn
In de zorg speelt ondernemerschap een steeds belangrijker rol. Regievoering vraagt om initiatief, zelfstartend vermogen en een projectmatige aanpak. In het Praktijklab leren studenten hoe het is om met opdrachtgevers in de zorg en welzijn te werken aan echte projecten. In studiejaar 2018-2019 wordt gestart met Zorg en Welzijn in het Praktijklab.

Stimuleringsfonds van de Rabobank

De ledenraad van Rabobank West Betuwe heeft ROC Rivor een bijdrage toegekend van € 50.000,- uit het Coöperatief Stimuleringsfonds. De bijdrage uit het fonds wordt (met name) gebruikt om de organisatie van het Praktijklab te versterken (inregelen projectbureau en projectmanagement methodiek) en om meer opleidingen van ROC Rivor te laten deelnemen. Te starten met opleidingen van de Academie voor Zorg en Welzijn.

Meer informatie

Wil je meer weten over het Praktijklab? Neem eens een kijkje op de website van het Praktijklab. Hier kun je ook ervaringen van opdrachtgevers lezen en natuurlijk een project aanmelden.