Bij het project Young Leaders, verzorgd door Stichting Welzijn West Betuwe, werken studenten van de opleidingen Zorg, Welzijn en Leisure & Hospitality gedurende 20 weken aan ondernemende skills als samenwerken, plannen, organiseren en presenteren. In fase 1 van dit project, de training, worden de studenten uitgedaagd zich te verdiepen in hun eigen kwaliteiten. En de manier waarop je deze kunt inzetten op school maar ook in je sociale omgeving.

Concept voor een sociale activiteit

Met de kwaliteiten in het achterhoofd bedenken de studenten in teams een concept voor het organiseren van een sociale activiteit, gevolgd door een plan van aanpak en een begroting. Denk aan een buurtfeest, een sport- en spelmiddag, een mini-markt, een activiteit in een bejaardencentrum of een goede doelenactie. In fase 2 worden de plannen waargemaakt, ondersteund door een budget van €500,-

Online presentatie

Fase 1 is nu afgerond en daarom presenteerden 3 teams van Leisure & Hospitality hun eerste concepten aan Marije Kalis, gebiedsmakelaar West Betuwe, in een dynamische, interactieve online sessie, waar het enthousiasme vanaf spatte. Betrokken ouders/verzorgers van de studenten keken mee! Ze krijgen waardevolle feedback waar ze nu mee verder kunnen in fase 2!

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Welzijn West Betuwe, Noorda en Co., Praktijklab en docenten Leisure & Hospitality. Voor meer info bekijk hier de website van Young Leaders.