De Informatieavond is dit jaar anders van opzet vanwege de coronamaatregelen. Geïnteresseerden kunnen zich vooraf aanmelden voor een informatiegesprek met een docent op school, uiteraard op veilige afstand en conform RIVM richtlijnen. Op deze manier biedt ROC Rivor leerlingen, zij-instromers en studenten die willen overstappen binnen het mbo-onderwijs, hulp bij hun studiekeuze.

Normaal gesproken bestaat deze avond uit een informatiemarkt waar alle opleidingen zich presenteren en bezoekers in gesprek kunnen met docenten en studenten. Wegens de huidige situatie is die opzet helaas niet mogelijk. Om aankomende studenten toch de kans te geven zich te oriënteren is er gekeken naar wat er wel mogelijk is. “Persoonlijk contact en sfeer proeven op locatie maken belangrijk onderdeel uit van het studiekeuzeproces. Wij willen leerlingen dan ook de kans geven om toch een bezoekje te brengen aan onze school en in een persoonlijk gesprek hun vragen te stellen aan onze docenten”, vertelt Stan Vloet, bestuurder van ROC Rivor.

Opzet informatieavond
Geïnteresseerden kunnen zich alleen vooraf via de website aanmelden voor een informatiegesprek voor de opleiding van hun keuze. Er mag, in verband met het maximaal aantal toegestane bezoekers in het pand, één ouder/verzorger met de leerling meekomen naar het gesprek. De gesprekken worden gepland tussen 18.30 en 20.30 uur op een van onze locaties (afhankelijk van je opleidingskeuze en het aantal aanmeldingen).
Voor iedereen die zich niet comfortabel voelt bij een gesprek op locatie is er de mogelijkheid voor een ‘online speeddate’.

Aanmelden

Alle geïnteresseerden die in september willen starten met een mbo-opleiding of interesse hebben in het VAVO zijn welkom op onze informatieavond op 25 juni.