Bezoek de Open Dag!

16 januari van 18:00 tot 20:30 in Geldermalsen en Tiel
Kom langs

Wat doe je als Smart Builder?

Als Smart Builder ben je een bouwprojectmanager die digitaal en volledig in 3D een bouwproject voorbereidt. Je bent betrokken bij de voorbereiding en uitvoering van slimme bouwprojecten voor zowel nieuwbouw als verbouw. Jij hebt het overzicht van het totale bouwproject. Met de nieuwste software zoals 3D, VR, Ar en BIM leer je digitaal een bouwproject te ontwikkelen. Als Smart Builder ben jij degene die bouwtechniek, installatietechniek, elektrotechniek en ICT combineert om het project succesvol uit te voeren.

Het opstellen en doen van aanvragen van omgevingsvergunningen horen ook bij jouw taak. Daarnaast begeleid je technische werkzaamheden, werk je technische digitale ontwerpen uit en controleer je begrotingen en offertes.

Kortom, na het afronden van deze brede opleiding ben je enorm gewild op de arbeidsmarkt. Je hebt veelzijdig, verantwoordelijk en afwisselend werk.

Waar kun je gaan werken?

 • Bouwbedrijf
 • Installatiebedrijf
 • Architectenbureau
 • Ingenieursbureau
 • Woningbouwvereniging
 • Energiebedrijf
 • Service- en onderhoudsbedrijf
 • Gemeente

Hoe ziet de opleiding Smart Building eruit?

Smart Building is de slimste techniekopleiding van de regio die bouwtechniek, installatietechniek, elektrotechniek en ICT combineert. Het is een brede vierjarige bol-opleiding waarbij je leert op school en in de praktijk. Denk daarbij aan stages en praktijkopdrachten bij de slimste bouwbedrijven uit de regio. Ben je benieuwd welke bedrijven betrokken zijn bij deze opleiding? Kijk dan op de bedrijvenpagina.

Tijdens de opleiding is extra veel aandacht voor innovatie, duurzaamheid, ICT-vaardigheden en projectmatig werken. Je leert over het bouw informatie model (BIM). Dit model biedt een digitale manier van communiceren aan de hand van 3D beelden, waarmee aannemers uit de bouw, installatie-en elektrotechniek efficiënt samenwerken. Daarnaast leer je plannen en organiseren, samenwerken, calculeren en begroten. Tijdens deze brede opleiding op mbo 4 niveau leer je hoe je technische werkzaamheden kunt begeleiden en hoe je technische ontwerpen uitwerkt.

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze Smart Building opleiding. Met extra keuzedelen kun je je verder specialiseren.

Tijdens de opleiding Smart Building ga je direct aan de slag met theorie en praktijk. Je kennis haal je niet alleen uit boeken en lessen. Je gaat in projecten en tijdens (betaalde) stages zelf aan de slag. Gedurende de opleiding komt de nadruk meer op het praktijkdeel te liggen. Tijdens je opleiding zijn er ook veel verschillende excursies naar slimme bouwprojecten in de regio.

Na de afronding van de mbo-opleiding Smart Building kun je gaan werken of doorstromen naar het HBO. Deze opleiding sluit goed aan op de tweejarige Associate Degree (AD) opleiding Gebouwgebonden Installatietechniek en opleiding Hbo Techniek.

Voor de mbo opleiding Smart Building dien je te beschikken over een laptop. Lees hier meer informatie over het aanschaffen van een laptop.

Slimme bedrijven uit de regio zijn actief betrokken met de inhoud van deze opleiding. Tijdens projecten en stages kom je in contact met bedrijven en de bedrijven komen ook naar school toe om les te geven. Zo leer jij de nieuwste slimme technieken uit het bedrijfsleven!

Ben je benieuwd welke bedrijven betrokken zijn bij deze opleiding? Kijk dan op onze bedrijvenpagina.

Meer weten of direct aanmelden?
Aanmelden
Kom naar een Meeloopdag
Brochure aanvragen
Heb je vragen over deze opleiding?
Robert is docent Smart Building en beantwoord graag jouw vragen.
Vraag het Robert
Met de opleiding Smart Building ben ik zo breed inzetbaar, dat ik heel makkelijk een baan vind!
Student Thomas
Studie in feiten
 • Niveau
  Niveau 4
 • Leerweg
  BOL
 • Duur
  4 jaar
 • Leermiddelen
  1e jaar €500 (indicatie)
 • Klasgrootte
  15 studenten
 • Start
  1 september

Studie in cijfers

Op de Studie in Cijfers zie je hoe tevreden studenten zijn over deze opleiding.
Bekijk de scores

Waarom kies je voor ROC Rivor?

Persoonlijke aandacht
Onze docenten kennen je en helpen je om het beste uit jezelf te halen. Door de fijne sfeer op school voel je je snel thuis!
Altijd dichtbij
ROC Rivor is dichtbij jou met locaties in Tiel en Geldermalsen.

Past de opleiding Smart Building bij jou?

 • Je bent creatief en denkt in oplossingen

  Je hebt technisch en ruimtelijk inzicht.

 • Je bent heel nauwkeurig en vindt veiligheid belangrijk.

  Je kunt goed plannen en organiseren.

 • Je kunt zelfstandig en in teamverband werken.

  Je neemt je verantwoordelijkheid.