Bezoek de Open Dag!

16 januari van 18:00 tot 20:30 in Geldermalsen en Tiel
Kom langs

Wat doe je als Manager Transport en Logistiek?

Werk je op de afdeling Management Transport en Logistiek? Dan heb je een verantwoordelijke en afwisselende baan. Je werkt bijvoorbeeld bij een transportbedrijf, een logistiek dienstverlener of een distributiecentrum. Je bent onder andere verantwoordelijk voor het regelen van praktische zaken en planningen rondom ontvangst, opslag en vervoer van goederen. Daarbij hoort het afstemmen van de voorraad op de behoefte (niet teveel en zeker niet te weinig) en het efficiënt inzetten van vrachtwagens.

Als Manager Transport en Logistiek ben je ook aanspreekpunt voor planners, logistieke medewerkers en vrachtwagenchauffeurs. Ook heb je met het management contact over de logistieke processen. Je maakt planningen en verdeelt taken onder je collega’s zodat alles efficiënt en goed wordt uitgevoerd. Daarnaast heb je te maken met in- en externe klanten. Kortom: als medewerker van de afdeling Management Transport en Logistiek heb je een belangrijke en afwisselende taak voor een alleskunner.

Waar kun je gaan werken?

 • distributiecentra
 • transportbedrijven
 • groothandels
 • productiebedrijven
 • veilingen

ROC Rivor werkt intensief samen met veel transport- en logistieke bedrijven en kleine zelfstandigen in Rivierenland.

Hoe ziet de opleiding Management Transport en Logistiek eruit?

Tijdens de opleiding Management Transport en Logistiek maak je kennis met de twee onderstaande profielen. Naar verloop van tijd kies je een van de profielen om in af te studeren.

 • Logistiek Supervisor
 • Specialist Transport en Logistiek.

Profiel: Logistiek Supervisor

Binnen het profiel Logistiek Supervisor leer je alles over de interne logistieke processen. Denk bijvoorbeeld aan de wet-en regelgeving van het logistieke proces. Ook komen bedrijfsprocedures voor onder andere veiligheid aan bod. Tijdens de opleiding leer je hoe je de logistieke dienstverlening aanstuurt. Je leert hoe je efficiënt en kostenbewust werkt, hoe je het personeelsbeleid uitvoert en hoe je het logistieke proces steeds kan verbeteren. Als Logistiek Supervisor is het belangrijk dat je goed contact onderhoudt met collega’s. Je luistert naar hen, stelt vragen en leert van de ervaringen. Als Logistiek Supervisor ben je open en toegankelijk. Je informeert collega’s en je zorgt ervoor dat je collega’s gemotiveerd blijven.

Profiel: Specialist Transport en Logistiek

Binnen het profiel Specialist Transport en Logistiek leer je meer over economie, concurrentie binnen de markt en winstmarges. Je leert hoe je een efficiënte planning maakt. Want: hoe efficiënter processen in zijn werk gaan, hoe beter het bedrijfsresultaat. Kortom: als Specialist Transport en Logistiek ben je verantwoordelijk voor het opstellen van een optimale planning. Hierbij houd je rekening met efficiëntie (lage kosten) en effectiviteit (optimale inzet van de capaciteit). Om dit voor elkaar te krijgen, leer je om te gaan met digitale (planning)systemen. Het is ook handig als je analytisch bent ingesteld om data om te zetten in een optimale planning.

Op zoek naar een Transport & Logistiek Manager-opleiding op mbo-niveau? Kies dan voor de BOL of BBL-opleiding van ROC Rivor.

 • BOL-opleiding Management Transport en Logistiek: je volgt theorie- en praktijklessen op school en je gaat stage lopen bij een erkend leerbedrijf.
 • BBL-opleiding Management Transport en Logistiek: je hebt een baan van minimaal 20 uur per week die past bij je opleiding. Je gaat 1 dag per week naar school.

Na afronding van de mbo-opleiding Management Transport en Logistiek kun je gaan werken. Vervolgens is het mogelijk om door te groeien naar een managementfunctie in Transport, Expeditie en Warehousing. Wil je liever doorstuderen? Hbo-opleidingen die goed aansluiten, zijn: Technische Vervoerskunde en Logistiek en Economie.

Voor de mbo opleiding Management Transport en Logistiek dien je te beschikken over een laptop. Lees hier meer informatie over het aanschaffen van een laptop.

Vind jij het leuk om aan de slag te gaan met échte opdrachten voor échte opdrachtgevers? Bij ROC Rivor doe je dat in het Praktijklab.

Meer weten of direct aanmelden?
Aanmelden
Kom naar een Meeloopdag
Brochure aanvragen
Heb je vragen over deze opleiding?
Bauke is docent Management Transport en Logistiek en beantwoordt graag jouw vragen.
Vraag het Bauke
jongen logistiek
Studie in feiten
 • Niveau
  Niveau 4
 • Leerweg
  BOL
 • Duur
  3 jaar
 • Leermiddelen
  1e jaar €350,- (indicatie)
 • Klasgrootte
  15 studenten
 • Start
  1 september

Studie in cijfers

Op de Studie in Cijfers zie je hoe tevreden studenten zijn over deze opleiding.
Bekijk de scores

Waarom kies je voor ROC Rivor?

Persoonlijke aandacht
Onze docenten kennen je en helpen je om het beste uit jezelf te halen. Door de fijne sfeer op school voel je je snel thuis!
Altijd dichtbij
ROC Rivor is dichtbij jou met locaties in Tiel en Geldermalsen.

Past de opleiding Management Transport en Logistiek bij jou?

 • Je hebt affiniteit met ICT en techniek.

  Je bent ondernemend ingesteld.

 • Je kunt goed leidinggeven en samenwerken.

  Je kunt goed plannen en organiseren.

 • Je staat stevig in je schoenen.

  Je neemt je verantwoordelijkheid.