Hoe helpt u uw kind bij de studiekeuze?

Lees hier tips hoe u uw kind kunt helpen bij de studiekeuze!

U kent uw kind als geen ander en weet wat zijn/haar kwaliteiten zijn en waar hij of zij enthousiast van wordt. Laat die kwaliteiten en motivatie leidend zijn en kijk samen welke opleidingen daarbij passen. Maar, geef uw kind ook de ruimte en vraag wat van u verwacht wordt bij het maken van een studiekeuze.

Op deze websites vindt u veel informatie zoals beroepenfilmpjes, studiekeuzetesten en toekomstmogelijkheden na de opleiding. Kies MBO van het Ministerie OCW geeft onafhankelijke informatie over mbo-opleidingen.

Doe samen een studiekeuzetest om te bekijken welk profiel bij uw kind past. Klik hier om naar de studiekeuzetest te gaan.

Bijvoorbeeld door uw kind een beroepsbeoefenaar te laten interviewen of door mee te lopen op het werk van een familielid of kennis. Op die manier kan uw kind ontdekken of dit werkveld iets voor hem of haar is.

Op de Open Dagen van mbo-scholen krijgt u allebei een goed beeld van de opleiding en school. Daarnaast kan deelname aan Meeloopdagen ook helpen. Uw zoon of dochter kan daar écht de sfeer proeven en ontdekken op welke school hij of zij zich het meest thuis voelt.

Wilt u samen met ons in gesprek met uw kind over de studiekeuze? Vraag dan een afspraak aan met onze decaan. Tijdens een (online) gesprek gaan wij samen met u en uw kind alle opties bekijken.

Klik hier om u aan te melden voor een studiekeuze adviesgesprek.

Heeft uw kind zijn of haar keuze gemaakt?

Meld uw kind dan op tijd aan, vóór 1 april. Zo weet u zeker dat hij of zij met de gekozen opleiding kan starten.