Beveilig jezelf en jouw omgeving!

Als organisatie is het belangrijk dat wij voldoen aan deze privacywetgeving en onze producten en diensten hierop aanpassen. Om meer informatie en tips met jullie te delen over de AVG, lanceren wij ‘de Week van de AVG’.

Binnen ROC Rivor werken we veel met persoonsgegevens. Gegevens van studenten, van medewerkers en van externen. We willen hier zorgvuldig mee om gaan. Niet alleen omdat de wet ons dat voorschrijft (de AVG), maar ook omdat we een veilige leer- en werkomgeving willen bieden.

Soms zijn we ons niet zo bewust van de manier waarop we werken, we zien risico’s niet of zijn zo gewend aan een werkwijze dat we minder kritisch kijken.

De AVG stelt ons wel een aantal doelen: behoorlijkheid, transparantie, doelbinding, dataminimalisatie, opslagbeperking, juistheid, integriteit en vertrouwelijkheid.

Vandaar dat de afdeling Marketing en Communicatie ons de komende tijden gaat verassen met een aantal AVG-campagne weken. Laat je bijpraten in AVG-jargon, word je bewust van je werkwijzen (glimlach er even om), maak goede voornemens samen met je collega’s en verbeter stukje bij beetje. Samen worden we AVG proof en blijven zo een veilige leer- en werkomgeving. Ook in digitaal veranderende tijden.

Wij zijn elke dag bezig met het verwerken van persoonsgegevens van de studenten, medewerkers, externe partners etc.

Elke keer als je een persoonsgegevens verwerkt, is dat een inbreuk op de privacy van de mensen over wie het gaat. Daarom mag je alleen persoonsgegevens verwerken als het echt niet anders kan. Dus: als je zonder deze gegevens jouw doel niet kunt bereiken.

Inzage in persoonsgegevens
Iedereen heeft het recht om controle te houden over zijn persoonsgegevens. Als school verwerken wij persoonsgegevens van alle studenten en medewerkers. Dit is een (digitaal) dossier waarin informatie te vinden is over: de voortgang, studieresultaten, beoordelingen, beroepspraktijkvorming etc. Eduarte is zo’n digitaal dossier. Iedereen waarvan ROC Rivor gegevens verwerkt, mag vragen om inzage in zijn of haar dossier. Hoe dit in zijn werk gaat lees je hier in het Privacyreglement verwerking studentengegevens.

Hoe beveiligd zijn jouw persoonsgegevens?

Binnen ROC Rivor worden jouw gegevens en die van studenten in verschillende (digitale) dossiers verwerkt en gebruikt. Voor al deze (digitale) dossiers geldt dat deze goed beveiligd zijn, zodat iemand die deze gegevens niet nodig heeft, er ook niet bij kan. De beveiliging is soms zichtbaar, bijvoorbeeld bij een beveiligde website, want dan staat https:// in de adresbalk. Ook onzichtbaar worden door ROC Rivor de systemen en de daarin opgeslagen gegevens beveiligd.

De AVG is zo’n breed begrip, we snappen dat dit niet direct duidelijk is. Wat is nou juist verstandig om te doen met persoonsgegevens en wat niet?

Hiervoor is een DO’s and DON’TS list voor gemaakt. Bekijk de lijst hier en check of jij voldoet aan de DO’s.

Heb je vragen?

Heb je vragen n.a.v. de informatie die je ontvangen hebt over de AVG? Stel deze vooral! Dit kan door je vraag te mailen naar AVG@rocrivor.nl.

Beveilig jezelf en jouw omgeving!