Op zaterdag 22 september vertrokken acht MBO2 Dienstverlening studenten en vier docenten van ROC Rivor voor een uitwisselingsproject naar Kroatië. In het tweede reisverslag vertelden ze over hun eerste lessen op de Kroatische school. Inmiddels zijn de studenten gestart met hun marktonderzoek en met hun Kroatische vrienden naar het Neanderthaler Museum geweest. Hoe dat ging, vertellen ze in dit reisverslag.

Groepsfoto MBO2 Dienstverlening studenten in Kroatië op een Kroatische vakschool

Maandag 1 oktober: marktonderzoek in de stad

Vandaag kregen we geschiedenis op school. We leerden onze namen in Glagolitische letters schrijven. Na de pauze kregen we Duits. Hier kregen we opdrachten om elkaar beter te leren kennen. ’s Middags gingen we met 5 Kroatische studenten de stad in voor het marktonderzoek. Zij vertaalden onze vragen die we aan mensen in de stad wilden stellen. Daarna zijn we terug naar school gegaan om de dag te bespreken. ’s Avonds hebben we gezellig met z’n allen gegeten.

MBO2 Dienstverlening studenten op studiereis op bezoek bij het Neaderthaler Museum

Dinsdag 2 oktober: tripje naar het Neanderthaler museum

We zijn vandaag met 6 andere Kroatische studenten naar het Neanderthaler museum geweest. Helaas mochten wij daar geen filmpjes/foto’s maken. Bij aankomst in het museum kregen we een kort filmpje te zien over hoe de Neanderthalers leefden. Daarna leidde een gids ons rond door het museum. We leerden ook hoe de dinosauriërs leefden en hoelang het duurde totdat alle landen zich vormden zoals de wereld nu is. Daarna zijn we naar het kasteel gegaan. We konden helaas niet naar binnen, omdat het erg prijzig was. In plaats daarvan zijn we samen met de Kroaten gaan waterfietsen. Dat was leuk en we hadden prachtig uitzicht!

To be continued…