Na het succes van START MOVING op 2 juni, vindt op 1 november het tweede logistiekevent plaats. Bij Van Tilburg-Bastianen DAF in Tiel kunnen scholieren en werkzoekenden deelnemen aan activiteiten en bedrijfsbezoeken om te ervaren hoe leuk de logistiek is. In dit dynamische vakgebied worden de gaafste gadgets en technische snufjes ingezet om een product zo efficiënt mogelijk van A naar B te krijgen. Toch kampen veel logistieke bedrijven met enorme personeelstekorten. Dat moet veranderen vinden de partners van Platform Transport en Logistiek. Iedereen die op zoek is naar een logistieke baan of hier interesse in heeft, is van harte welkom!

START MOVING, het logistiekevent voor iedereen vindt plaats op 1 november bij DAF in Tiel

Zien en beleven

Bij DAF op bedrijventerrein Medel laten bedrijven en scholingspartners zien wat het logistieke vakgebied allemaal te bieden heeft. Bezoekers worden uitgedaagd om hun logistieke skills te testen tijdens diverse activiteiten zoals een Heftruckparcours, Vrachtwagensimulator en Planspel. Ook kunnen ze ècht ervaren hoe het is om te werken in de logistiek, door Virtual Reality en bedrijfsbezoeken. Daarnaast is er volop informatie over carrière- en opleidingsmogelijkheden.

Voor scholieren

Diverse vmbo-scholen hebben hun scholieren voor het logistiekevent aangemeld. Zij gaan naast de activiteiten bij DAF ook op bedrijfsbezoek bij logistieke bedrijven in Rivierenland. De bedrijven laten de vmbo’ers zien hoe het er op hun werkvloer aan toe gaat. Zo krijgen de scholieren een goed beeld van het vakgebied.

Voor werkzoekenden

Werkzoekenden en geïnteresseerden zijn op donderdag 1 november van 10.00 tot 16.00 uur van harte welkom bij START MOVING. Alles is gratis toegankelijk en er is voldoende parkeergelegenheid. Kijk op logistic-hotspot.nl voor het totale programma en alle deelnemende bedrijven. Interesse? Meld je aan via het Facebookevent en volg hier de laatste updates over het evenement.

Organiserende partijen

Platform Transport en Logistiek Rivierenland is een samenwerkingsverband tussen gemeenten, ondernemers, onderwijsinstellingen, KvK, VNO-NCW Midden en de provincie Gelderland. Diverse partners, waaronder ROC Rivor, organiseren samen dit logistiekevent om logistiektoppers van de toekomst te interesseren voor dit dynamische vakgebied. Logistiek is één van de grootste werkgevers in onze provincie. En dat doen we goed. Rivierenland staat niet voor niets voor de tweede keer op de vierde plaats van beste Logistieke Hotspots van Nederland.