Op het distributiecentrum van Blokker in Geldermalsen liet ROC Rivor samen met vele bedrijven zien hoe mooi het vak van logistiek is. Bezoekers ervaarden met een virtual-reality bril hoe het is om te werken in de logistiek. Vrachtwagenchauffeurs namen bezoekers mee voor een ritje in hun truck. Geïnteresseerden kregen informatie over scholing en banen in de logistiek. En het publiek werd uitgedaagd tijdens de vele activiteiten en maakte daarmee kans op prijzen.

START MOVING interesseert jong én oud voor de logistiek

Gelderland dé provincie van de logistiek
Gedeputeerde Bea Schouten, Burgemeester Henny van Kooten van de gemeente Maasdriel en wethouder Ton van Maanen van de gemeente Geldermalsen openden samen het event. Bea Schouten is trots op de logistiek in de regio: “Logistiek is een van de grootste werkgevers in de provincie. De fruitsector is hiervoor deels verantwoordelijk. En Gelderland ligt op de Europese Noord-Zuid corridor Rotterdam-Genua. We zijn bovendien met de Waal, de A15 en de Betuweroute via water, weg en spoor verbonden met de zeehaven in Rotterdam en het Europese achterland. Dat maakt Gelderland echt tot ‘dé provincie van de logistiek’.”

Veel logistiek vacatures
Logistiek is dus een groeiende sector, maar ook één die kampt met veel (dreigende) vacatures: tot 2030 zijn er 6.000 extra medewerkers nodig boven op de personeelsleden die er nu al werkzaam zijn. Om mensen te interesseren werd er op 2 juni niet alleen in Geldermalsen, maar ook in Duiven en Nijmegen een logistiekevent georganiseerd.

Jeugd nodig voor logistieke toekomst
START MOVING is georganiseerd door de Logistieke Hotspot Rivierenland en vele bedrijven en logistiekopleiders uit de regio. “De bedoeling is dat het een jaarlijks evenement wordt”, zegt directeur Logistieke Hotspot Rivierenland Frank Engelbart. Daarnaast wordt in het najaar een logistiekevent georganiseerd voor scholieren. Zij zijn immers nodig om de logistieke toekomst waar te maken!