In september 2011 startte de opleiding met 24 studenten en twee docenten. In de loop van de jaren hebben honderden studenten deze creatieve opleiding bij ROC Rivor gevolgd. Anno juni 2022 heeft de opleiding Mediavormgeving zes docenten die met veel liefde en passie de studenten de fijne kneepjes van het vak leren.

Carrière
Veel studenten zijn na de opleiding gaan werken bij een mediabedrijf, zijn voor zichzelf begonnen of vervolgden hun carrière met een HBO studie. Sommige keerden terug als stagiaire of als gastdocent. En afgelopen jaar is een oud-leerling zelfs als docent Mediavormgeving in dienst gekomen van ROC Rivor. “Het doet ons goed te zien dat de studenten na deze opleiding zijn klaargestoomd voor de volgende stap in hun carrière.”, vertelt John van der Wens, docent Mediavormgeving.

De praktijkervaring die de opleiding studenten biedt, speelt daarin een grote rol. John vertelt: “De studenten zijn zeer geliefd bij stagebedrijven, we krijgen vaak te horen dat zij zich kenmerken door hun enthousiasme, creativiteit, leergierigheid, doorzettingsvermogen en loyaliteit. Dit zijn eigenschappen die worden gewaardeerd en waarmee de student kan groeien binnen het vak.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Toelichting afbeelding: het docententeam van de opleiding Mediavormgeving

Ontwikkeling

De opleiding Mediavormgeving heeft de afgelopen 10 jaar mooie ontwikkelingen doorgemaakt. Nieuwe technieken en toepassingen binnen het vakgebied worden toegepast, maar ook de wettelijke kaders van steeds veranderende kwalificatiedossiers.

ROC Rivor is trots op deze opleiding, hun studenten en docenten. Op vrijdag 24 juni wordt het 10-jarig bestaan gevierd met een reünie op de locatie Beethovenstaat 22 in Tiel. Alle oud-studenten Mediavormgeving zijn van harte welkom! Dus ben jij nog niet aangemeld? Dan kan dat alsnog door een mail te sturen naar info@rocrivor.nl met als onderwerp ‘feest mediavormgeving’.

Is de opleiding Mediavormgeving misschien ook iets voor jou? Bezoek dan onze Informatieavond op 23 juni en maak kennis met de opleiding, docenten en studenten.