Met een nieuwe BOL niveau 4 opleiding speelt ROC Rivor vanaf volgend schooljaar in op de vraag naar projectvoorbereiders en uitvoerders die breed zijn opgeleid én extra ICT-vaardig. ‘Smart Building’ is de slimste bouwtechniekopleiding van de regio! Met deze opleiding wordt de snelgroeiende vraag naar een nieuwe generatie projectvoorbereiders in de regio bediend.

Ontwikkelingen anno 2021

Bouwbedrijven hebben anno 2021 te maken met maatschappelijke zorgen over het klimaat en zijn bezig met bijvoorbeeld de kansen die digitalisering brengt. Tegelijkertijd willen de bedrijven bijdragen aan een meer groene economie. Bouwers werken meer met hun hoofd. Het draait steeds meer om softwaretools en duurzaamheid. Tijdens de opleiding Smart Building worden de studenten opgeleid met de nieuwste technieken om zo mee te gaan in de ontwikkelingen.

Slimste bouwtechniekopleiding van de regio!

De opleiding Smart Building is de enige technische studie die bouwtechniek, installatietechniek, elektrotechniek en ICT combineert. Na afronding van de mbo-opleiding liggen de banen voor het oprapen voor deze studenten. Doorstromen naar het hbo kan ook: Smart Building sluit goed aan bij verschillende technische opleidingen.

Stan Vloet, voorzitter College van Bestuur ROC Rivor, vertelt trots: “Met deze nieuwe opleiding voldoen we niet alleen aan de behoefte van dit moment, maar leiden we ook de bouwtechnische medewerkers van de toekomst op. De studenten die deze opleiding succesvol afronden, hebben de wereld daarna aan hun voeten liggen. Met de kennis die zij opgedaan hebben, kunnen ze deze wereld vervolgens ook nog verduurzamen. We zijn er trots op dat we deze opleiding als ROC Rivor vanaf heden in ons aanbod hebben!”

Nieuwste technologie

Tijdens de opleiding Smart Building leert de student het efficiënt voorbereiden en uitvoeren van nieuwbouw- en verbouwprojecten. Dit doen ze met de nieuwste technologieën en software zoals 3D, VR, AR en BIM. De opleiding is samen met het regionale bedrijfsleven ontwikkeld en studenten krijgen veel praktijkopdrachten bij de slimste bouwbedrijven. In het lesaanbod is extra aandacht voor innovatie, duurzaamheid, ICT-vaardigheden en projectmatig werken.

Online Open Dag

Tijdens de Online Open Dag op 11 maart presenteert de opleiding Smart Building zich met een webinar. Zijn er studenten geïnteresseerd in Smart Building? Dan kunnen ze tijdens het webinar al hun vragen stellen aan docenten van ROC Rivor. Niet onbelangrijk: zo lang de voorraad strekt, ligt er voor inschrijvers van de opleiding Smart Building een slimme VR-bril klaar die voor de duur van de studie in bruikleen wordt gegeven.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden voor het webinar Smart Building op de Online Open Dag.