Met de nieuwe BOL niveau 4 opleiding ‘Smart Building’ speelt ROC Rivor vanaf volgend schooljaar in op de vraag naar projectvoorbereiders en uitvoerders die breed zijn opgeleid én extra ICT-vaardig. ‘Smart Building’ is de slimste bouwtechniekopleiding van de regio! Met deze opleiding wordt de snelgroeiende vraag naar een nieuwe generatie projectvoorbereiders in de regio bediend. Tijdens de online open dag van afgelopen 11 maart was er veel belangstelling voor de nieuwe ROC Rivor-opleiding. Tegelijkertijd vinden studenten het best lastig om zich voor te stellen hoe Smart Building in de praktijk uitpakt. De meeloopdag gaat dat duidelijk maken.

Afwisselend programma met veel praktijk

De meeloopdag duurt van 08:45 tot 15:00 uur en start op de (nieuwe) locatie aan de Teisterbantlaan 1A in Tiel. Op deze plek wordt na de zomer met de opleiding Smart Building gestart. Het programma bestaat uit een workshop 3D ontwerpen, een rondleiding door de onderwijslocatie en een bezoek aan bouwlocatie De Batouwe, waar werkvoorbereider Bas van Dijk van De Vree en Sliepen het gebruik van drones in de bouw demonstreert. Tijdens de workshop 3D ontwerpen krijgen de deelnemers de kans om met een VR bril door hun eigen ontwerp te lopen. Het programma van de meeloopdag geeft een goede indruk van het werkveld van projectvoorbereiders. Tijdens de opleiding Smart Building worden de studenten opgeleid met de nieuwste technieken om zo mee te gaan in de ontwikkelingen.

Klik hier voor meer informatie over de meeloopdag en aanmelden

Slimste bouwtechniekopleiding van de regio!

De opleiding Smart Building is de enige technische studie die bouwtechniek, installatietechniek, elektrotechniek en ICT combineert. Na afronding van de mbo-opleiding liggen de banen voor het oprapen voor deze studenten. Doorstromen naar het hbo kan ook: Smart Building sluit goed aan bij verschillende technische opleidingen.

Tijdens de opleiding Smart Building leert de student het efficiënt voorbereiden en uitvoeren van nieuwbouw- en verbouwprojecten. Dit doen ze met de nieuwste technologieën en software zoals 3D, VR, AR en BIM. De opleiding is samen met het regionale bedrijfsleven ontwikkeld en studenten krijgen veel praktijkopdrachten bij de slimste bouwbedrijven. In het lesaanbod is extra aandacht voor innovatie, duurzaamheid, ICT-vaardigheden en projectmatig werken.

Bij grote belangstelling: een extra meeloopdag

Aan de eerste meeloopdag Smart Building kunnen op 13 april maximaal 9 aanstaande studenten Smart Building meedoen. Is de belangstelling groter, dan organiseert ROC Rivor op 20 april een extra meeloopdag. Het programma van deze dag is identiek aan dat van 13 april. Studenten die geïnteresseerd zijn in de opleiding Smart Building kunnen zich hier voor de meeloopdag aanmelden.

Direct inschrijven voor deze opleiding kan tot 1 mei 2021. Niet onbelangrijk: zo lang de voorraad strekt, ligt er voor inschrijvers van de opleiding Smart Building een slimme VR-bril klaar die voor de duur van de studie in bruikleen wordt gegeven.