Mèjoe is gekozen uit drie genomineerde studenten, die stuk voor stuk talentvol zijn in hun eigen studierichting. Wekenlang voerden zij campagne om publieksstemmen te krijgen. Daarnaast presenteerden ze aan de jury een thema ter ontwikkeling/verbetering van het mbo en/of ROC Rivor. Tijdens de presentatie wist Mèjoe de jury omver te blazen met een indrukwekkend en goed uitgewerkt plan over het creëren van een veilige schoolomgeving voor alle studenten. Uit het juryrapport: “De jury waardeert de inzet van alle drie de studenten en de mooie presentaties. Mèjoe wist de jury volledig te overtuigen met een tot in detail uitgewerkt plan over een onderwerp dat hem nauw aan het hart ligt. Tel daarbij zijn sociale vaardigheden, enorme enthousiasme en bevlogenheid, maar ook zijn kwetsbaarheid op en je hebt een geweldige ambassadeur.”

De 17 jarige student presenteerde een plan waarbij het welzijn van studenten centraal staat. Dat Mèjoe er met de winst vandoor gaat, was voor hem een grote verrassing: “Ik kan het niet geloven. In de toekomst ga ik mij richten op de gezondheid van studenten. Ik ga alles geven, jullie horen nog van mij!”

Verkiezing landelijke ambassadeur mbo

In de verkiezing landelijke ambassadeur mbo van Dit is mbo neemt Mèjoe het op tegen ongeveer 40 andere mbo’ers die strijden om de ambassadeurstitel van Nederland. De ambassadeurs worden de komende maanden beoordeeld tijdens challenges, die online te volgen zijn via het YouTube kanaal ‘Mbo’ers Pakken Aan’. De vakjury beoordeelt de challenges op vaardigheden gebaseerd op de 21st century skills. Na een challenge gaan de ambassadeurs die de meeste indruk maken door naar de volgende ronde. Tijdens de Dag van het mbo op 17 mei 2021 voeren de laatste drie overgebleven ambassadeurs de final-challenge uit en kiest de vakjury tijdens het ambassadeursgala de landelijke ambassadeur mbo. Deze zal vervolgens een jaar lang het mbo vertegenwoordigen in Nederland.

Over ROC Rivor
ROC Rivor is hét opleidingscentrum voor regio Rivierenland en biedt middelbaar beroepsonderwijs, volwasseneneducatie en contractactiviteiten. Er zijn vestigingen in Geldermalsen en Tiel. ROC Rivor rust mensen toe voor de samenleving, arbeidsmarkt en passend vervolgonderwijs. Dit wordt mede gerealiseerd door intensieve samenwerking met de partners in de regio, onder andere gemeentes, scholen, bedrijven en instellingen.