Op zaterdag 22 september vertrokken acht MBO2 Dienstverlening studenten en vier docenten van ROC Rivor voor een uitwisselingsproject naar Kroatië. Eerder vertelden ze over hun marktonderzoek en hun Kroatische vrienden. In dit reisverslag delen ze hun ervaringen van de laatste activiteiten in Kroatië.

Woensdag 3 oktober: optreden schoolband

We vertrokken rond 8.30 uur naar school. Daar kregen we te horen dat we pas om 10.00 uur les hadden, dus daar baalde iedereen wel van. Gelukkig konden we naar een ander lokaal waar leden van de schoolband waren. Ze speelden allemaal prachtige nummers voor ons. Daarna zijn we de stad in gegaan om gezellig wat te drinken op het terras en te winkelen. In de avond zijn we met z’n allen ergens gaan eten.

MBO2 Dienstverlening studenten tekenen ontwerpen

Donderdag 4 oktober: rondleiding door een leermakerij

Iedereen had de wekker rond 7.30 uur gezet om zich klaar te maken voor een nieuwe schooldag. Rond 8.30 uur was iedereen klaar om te vertrekken en liepen we met z’n allen naar school. We begonnen met een rondleiding door de leermakerij. Daarna gingen we naar de modeontwerper afdeling en hebben we een ontwerp geschetst. Aan het einde van de dag hebben we afscheid genomen van onze nieuwe Kroatische vrienden. Thuis aangekomen lag iedereen snel op bed omdat we allemaal stiekem wel naar huis wilden en best moe waren.

MBO2 Dienstverlening studenten vliegen terug naar Nederland

Vrijdag 5 oktober: terugreis naar Nederland

Vandaag was het eindelijk zover, de dag dat we naar huis gingen. Iedereen was wel toe aan zijn vertrouwde huisje in Nederland, ondanks dat we elkaar toch gaan missen! Om 9.00 uur was iedereen wakker en hebben we de laatste dingen opgeruimd en schoongemaakt. Om 11.00 uur was onze bus er om ons naar het vliegveld te brengen. We hebben eerst wat gedronken. Daarna hebben we onze koffers afgegeven en zijn we door de douane gegaan. Helaas was ons vliegtuig er later dan verwacht dus moesten we nog even wachten. Rond 15.45 uur gingen we de lucht in, wat erg spannend was. We kwamen om 17.30 uur in Nederland aan. Na het ophalen van onze koffers liepen we naar onze families toe en hebben we elkaar een dikke knuffel gegeven! Het was een reis om nooit te vergeten!