Brian is 19 jaar oud en een topper in schilderen. Hij volgt op dit moment de opleiding Gezel Schilder (BBL) waarbij hij 4 dagen in de week werkzaam is bij het leerwerkbedrijf Schildersvakopleiding in Geldermalsen. Hij vindt het “heel gaaf” dat hij mag deelnemen aan Skills Heroes. Brian is net zo strijdlustig als onze vorige Skills Heroes deelnemer Job Budding. Brian: “Mijn doel is naar de Europese Skills in Oostenrijk. Dus ik hoop na de finale van Skills Heroes als ‘nationaal kampioen’ Nederland te kunnen vertegenwoordigen in (Graz) Oostenrijk.

Brian vertelt: “Op dit moment oefen ik zo’n 120 uur samen met mijn docent en coach Teus van Toorn. Tijdens de finale in maart krijg ik verschillende schilder en behang opdrachten en ook een vrije opdracht. Dit moet ik allemaal binnen de gestelde tijd van 13,5 uur af hebben”. In de finale is het belangrijk dat de studenten onder tijdsdruk netjes kunnen presteren.

Brian heeft niet zomaar voor het schildersvak gekozen. “Wat mijn vak mooi maakt is dat je mensen er een blij gevoel door kan geven. Bijvoorbeeld als je ergens heel goed je best op hebt gedaan en je zet iets strak neer. Het geeft dan een goed gevoel als je terugkijkt op een mooi stukje vakwerk!’

Wij wensen Brian heel veel succes tijdens de finale van Skills Heroes. #jekunthet

Brian op de foto