Bezoek de Open Dag!

16 januari van 18:00 tot 20:30 in Geldermalsen en Tiel
Kom langs

Wat doe je als Pedagogisch Medewerker Kinderopvang?

Als Pedagogisch Medewerker Kinderopvang organiseer je activiteiten om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Je creëert een veilige en vertrouwde omgeving. Je zorgt daarbij voor een goede balans tussen enerzijds rust en structuur en anderzijds uitdaging, activiteiten en spel.

Waar kun je gaan werken?

 • een kinderopvang
 • een buitenschoolse opvang
 • een peuterspeelzaal

ROC Rivor werkt intensief samen met veel zorg- en welzijnsinstellingen in Rivierenland.

Hoe ziet de opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang eruit?

Tijdens de mbo-opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en professionalisering. Dat doe je met behulp van opdrachten die je op school en op je stage of leerwerkplek uitvoert. Theorie en vaardigheden die je op school leert, kun je direct in de praktijk toepassen. De onderdelen van je opleiding sluit je af met een examen.

 • BOL Pedagogisch Medewerker opleiding: je volgt theorie- en praktijklessen op school en je loopt stage bij een erkend leerbedrijf.
 • BBL Pedagogisch Medewerker opleiding: je hebt een baan van 16 tot 24 uur per week (minimaal 610 uur per schooljaar) die past bij je opleiding. Je gaat 2 dagdelen per week naar school.

Je kunt de mbo-opleiding Pedagogisch Medewerker ook op maat volgen. Hiervoor heb je ervaring en een relevante vooropleiding met bewijslast nodig. Tijdens het intakegesprek kijken we samen naar welke mogelijkheden er voor jou zijn en in welk leerjaar je het beste kan instromen.

Na afronding van de mbo-opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang kun je gaan werken of doorstromen naar een opleiding van niveau 4. Een opleiding die goed aansluit is Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Kinderopvang.

Voor de opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang dien je te beschikken over een laptop. Lees hier meer informatie over het aanschaffen van een laptop.

Na de opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang kun je met 1 extra jaar het niveau 4 diploma Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker behalen.

Voor de opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang is het mogelijk een stage te volgen in het buitenland, zoals Duitsland, Spanje en zelfs Suriname. Ben jij geïnteresseerd in een buitenlandse stage en wil je hier meer over weten? Bekijk dan de pagina The International Office

Vanwege wetgeving in de kinderopvang moet je het vak Nederlands met voldoende op niveau 3F afsluiten bij diverse examenonderdelen.

Vind jij het leuk om aan de slag te gaan met échte opdrachten voor échte opdrachtgevers? Bij ROC Rivor doe je dat in het Praktijklab.

Meer weten of direct aanmelden?
Aanmelden
Kom naar een Meeloopdag
Brochure aanvragen
Heb je vragen over deze opleiding?
Marcella is docent Pedagogisch Medewerker Kinderopvang en beantwoordt graag jouw vragen.
Vraag het Marcella
“Je bent bij ROC Rivor geen nummertje, docenten kennen je bij naam.”
Jasmijn van Helsdingen
meisje met kinderen
Studie in feiten
 • Niveau
  Niveau 3
 • Leerweg
  BOL
 • Duur
  2,5 - 3 jaar
 • Leermiddelen
  1e jaar €500,- (indicatie)
 • Klasgrootte
  20 studenten
 • Start
  1 september

Studie in cijfers

Op de Studie in Cijfers zie je hoe tevreden studenten zijn over deze opleiding.
Bekijk de scores

Waarom kies je voor ROC Rivor?

Persoonlijke aandacht
Onze docenten kennen je en helpen je om het beste uit jezelf te halen. Door de fijne sfeer op school voel je je snel thuis!
Altijd dichtbij
ROC Rivor is dichtbij jou met locaties in Tiel en Geldermalsen.

Past de opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang bij jou?

 • Je vindt werken met kinderen, jongeren en groepen leuk.

  Je kunt je verplaatsen in de belevingswereld van een kind.

 • Je bent flexibel, betrouwbaar en consequent.

  Je treedt handelend op in onverwachte situaties.

 • Je kunt omgaan met ouders.

  Je kunt omgaan met hun verwachtingen en wensen.