Waarom een Meeloopdag?

  • Je maakt het mbo mee zoals het écht is.
  • Je krijgt een goed beeld van de opleiding.
  • Je kunt ervaren of de opleiding goed bij je past.

Kun je de knoop niet doorhakken welke opleiding je het leukste vindt? Twijfel je eraan of een opleiding écht bij je past? Dan kan een Meeloopdag je helpen!

Meeloopdagen en het coronavirus

Vanwege het coronavirus is het bij sommige opleidingen niet mogelijk om op de reguliere manier mee te lopen in de klas. Deze opleidingen hebben veel online lessen, zijn op stage of werken thuis aan opdrachten, waardoor mee lopen niet kan. Voor deze opleidingen hebben we een alternatief bedacht: een Online Speeddate

Online Speeddates

Met de Online Speeddate maak jij kennis met onze opleidingen, docenten en studenten op een moment dat het jou uitkomt. Je gaat online in gesprek met een docent en eventueel ook een student van een opleiding naar keuze. Tijdens de speeddate vertelt de docent je alles over de opleiding, vakken, praktijkopdrachten en nog veel meer. De student vertelt hoe het is om te studeren bij ROC Rivor en bijvoorbeeld wat zijn of haar leukste vakken zijn. Natuurlijk kun jij ook al jouw vragen stellen tijdens de speeddate aan de docent en student.

Waar en wanneer meelopen en/of Online Speeddaten?

Bij de mbo-opleidingen van ROC Rivor kun je meelopen van oktober tot en met mei. Je kunt jezelf hiervoor vanaf 1 oktober 2020 tot 1 mei 2021 aanmelden. De (online) locatie van de Meeloopdag is afhankelijk van de gekozen opleiding.

Hoe lang duurt een meeloopdag?

De meeloopdag in de klas duurt een paar uurtjes. Vaak draai je 2 tot 3 lessen mee met de klas en krijg je de kans om vragen te stellen aan klasgenoten en docenten.

Een Online Speeddate duurt ongeveer 30 tot 60 minuten.

Aanmelden

Hieronder kun je je aanmelden voor een Meeloopdag of Online Speeddate. Boven jouw gekozen opleiding staat of het een Meeloopdag of Online Speeddate is. Klik op de link en vul het formulier in. Je ontvangt een bevestiging per mail en onze docent neemt contact met jou op voor het afstemmen van de dag en tijdstip.

Wil je je aanmelden voor een Meeloopdag of Online Speeddate bij meerdere opleidingen van ROC Rivor? Dan kan door per opleiding het formulier in te vullen.

Je kunt je aanmelden voor een Meeloopdag of Online Speeddate bij de opleidingen:


Zorg en Welzijn (Online Speeddate)

Ondernemerschap en Dienstverlening (Online Speeddate)

Media, Vormgeving en ICT (Online Speeddate)

MEDIA - Mediavormgever (niv. 4)

ICT - Medewerker ICT Support (niv. 2)

ICT - Allround Medewerker IT Systems and Devices (niv. 3)

ICT - Expert IT Systems and Devices (niv. 4)

ICT - Software Developer (niv. 4)

Logistiek niv 2 en 3 (Meeloopdag)

Leisure & Hospitality (Online Speeddate)

Techniek (Meeloopdag)

Startacademie (Online Speeddate)

Meer informatie

Heb je vragen over de Meeloopdagen en/of Online Speeddates? Neem dan contact op met de contactpersoon van de desbetreffende opleiding. Dit kan per mail of door te bellen naar ons centraal telefoonnummer 0344-656200.

Zorg en Welzijn en MBO2 Dienstverlening
Suzanne van der Ven: suzannevanderven@rocrivor.nl

Ondernemerschap en Dienstverlening
Henk Hendrickx: henkhendrickx@rocrivor.nl

Techniek
Muriel Veenstra: murielveenstra@rocrivor.nl