Mijn naam is Martijn Hooimeijer. Ik ben 18 jaar oud en ik woon in Zetten. Mijn hobby’s zijn zeilen, badminton en Lego Technic. Als kind speelde ik al veel met Lego en toen ik wat ouder werd heb ik twee verschillende sets van Lego Mindstorms gekocht. Met deze twee sets kan je zowel bouwen als programmeren. Verder wilde ik vanaf jongs af aan mijn vader altijd helpen met klusjes.

Na de basisschool ben ik naar vmbo-k gegaan en is mijn keuze uiteindelijk richting Techniek gegaan. Hier hielp ik vaak klasgenoten om technische vraagstukken op te lossen. Daarnaast help ik ook regelmatig mensen met computerproblemen. Ook spreekt tekenen in 3D mij erg aan!

Nadat ik de middelbare school had afgemaakt kon ik bij ROC Rivor instromen op de opleiding Technicus Mechatronische Systemen niveau 4. Op school heb ik het erg naar mijn zin en het gaat mij ook goed af. In de toekomst hoop ik naar Avans Hogeschool in Den Bosch te gaan. Ik ben van plan om de 2-jarige opleiding ‘’Associated Degree’’ te gaan volgen. De reden hiervan is om mijn kennis op technisch gebied nog verder uit te breiden.

Op dit moment werk ik niet. Ik heb wel recent stage gelopen bij Kraft Heinz in Elst. Hier heb ik in het onderhoud van de fabriek gewerkt. Verder mocht ik ook een proefopstelling maken voor het opleiden van personeel.

De reden waarom ik deelnemer ben bij Skills Heroes is omdat ik het een leuke uitdaging vind om te presteren onder tijdsdruk. Ook ben ik graag bezig met het oplossen van technische vraagstukken.

De kwalificatiewedstrijd van Martijn Hooimeijer is op 23 januari en start van 09:00 tot 15:00 in Delft.