Herfstlezing: Onderwijs Innovatie Award 2022
In gesprek met 150 jonge talenten, uw medewerkers van morgen!
Op donderdag 10 november staat de Herfstlezing van ROC Rivor in het teken van de Onderwijs Innovatie Award. Tijdens dit evenement vindt dé ontknoping plaats van de zogenaamde Innovatieweek, waarbij maar liefst 150 studenten van 7 verschillende opleidingen samenwerken aan de uitdagingen van nu en de oplossingen van morgen. We nodigen u van harte uit onze studenten te ontmoeten!
Een week lang dompelen de eerstejaars studenten zich onder in de wereld van duurzaamheid en innovatie. Met Rabobank als opdrachtgever, gaan ze aan de slag met een uitdagend vraagstuk op het snijvlak van digitalisering en duurzaamheid. In multidisciplinaire teams doorlopen ze het proces van concept naar realisatie. Tijdens de Onderwijs Innovatie Award pitchen de studenten vervolgens hun oplossingen aan een echte vakjury én aan u, waarbij uw stem daadwerkelijk telt! Het is de ontknoping van dagenlang intensief samenwerken en grenzen verleggen.
Praktische informatie:
Datum: 10 november
Tijd: 15.00 – 18.00 uur
Locatie: Bachstraat 1, Tiel
Keynote speaker Benjo van den Boogaard
Keynote speaker en co-host van de Onderwijs Innovatie Award is Benjo van den Boogaard, founding father van STUDIO.WHY. Hij neemt ons mee op ontdekkingsreis in een veranderende wereld en wat dat voor gevolgen heeft voor het onderwijs en de werkplek.
Het is helemaal niet vreemd als je je nu afvraagt hoe die baan van de toekomst er uitziet. Sterker nog, het zou gek zijn als je dat niet deed. De balans in onze wereld is immers aan het verschuiven. Grote transities zijn ingezet en zijn onomkeerbaar, wat ons op een kantelpunt in de geschiedenis brengt. Het tijdperk van fossiele energie nadert zijn einde, de manier waarop we voedsel consumeren beweegt zich meer en meer richting groene proteïne, bouwmaterialen maar ook verpakkingen zullen steeds vaker bio-based zijn, en onze natuur en het klimaat veranderen in zo’n hoog tempo dat we er niet aan ontkomen om daarvoor in actie te komen danwel ons voor te bereiden op de gevolgen. En dat alles in een economie waar informatie en technologie zich exponentieel ontwikkelen en waarin meer en meer van de huidige banen worden overgenomen door kunstmatige intelligentie en robotisering.
Als gevolg daarvan staat onze manier van leven, leren en werken ter discussie. Waar de vorige, 1e, 2e en 3e industriële revoluties in belangrijke mate in het teken stonden van het vergroten van de welvaart, moeten we ons binnen de huidige veranderende wereld afvragen hoe we ons welzijn in de toekomst borgen. Niet langer zal het draaien om financieel economische groei maar meer en meer om de impact op mens en planeet. Dit vraagt om ander gedrag, een andere mindset. Een verandering die we zowel doorgevoerd moeten zien worden in het onderwijs als wel op de werkplek.
Benjo van den Boogaard, founding father van STUDIO.WHY, neemt ons tijdens de Herfst Lezing mee op deze ontdekkingsreis.