Bij het project Young Leaders, verzorgd door Stichting Welzijn West Betuwe, werken eerste- en derdejaarsstudenten van de opleidingen Leisure & Hospitality gedurende 20 weken aan ondernemende skills als samenwerken, plannen, organiseren en presenteren. Fase 1 van dit project, de training, daagt de studenten uit zich te verdiepen in hun eigen kwaliteiten. En de manier waarop je deze kunt inzetten op school maar ook in je sociale omgeving.

Concept voor een maatschappelijk event

Met de kwaliteiten in het achterhoofd bedenken de studenten in een projectteamteam een concept voor het organiseren van een maatschappelijk event zoals een toernooi, buurtfeest of activiteitenprogramma. Het projectteam presenteerde onlangs het eerste concept aan Welzijn West Betuwe tijdens een interactieve bijeenkomt. Een dynamische presentatie waar de opdrachtgever alleen maar JA op kon zeggen.

De uitvoering

In fase 2 van het project worden de plannen waargemaakt, ondersteund door een budget van €500,-. De uitvoering van het maatschappelijk event staat voor medio april op de agenda. De derdejaarsstudenten organiseren dit evenement als examenproject. Vanaf nu gaan ze aan de slag met een plan van aanpak, de begroting, het draaiboek en een communicatieplan. Zij coördineren alle voorbereidingen, sturen de eerstejaarsstudenten aan en oefenen met leiderschapsstijlen. Kortom een super gaaf project. Wordt vervolgd!