Joey loopt sinds ongeveer een half jaar stage bij Team van de Buurt. Dit is gevestigd in Zorgcentrum de Betuwe in Tiel en hier wonen voornamelijk ouderen. Joey werkt daar met veel plezier en gaat ook tijdens de corona-crisis gewoon door met zijn werkzaamheden.

Taken en corona

Joey vertelt: “Ook in het zorgcentrum kregen we te maken met bewoners die besmet waren met het coronavirus. Afdelingen werden hierdoor afgesloten om het contact met de zieke bewoners te beperken tot uitsluitend de zorgverleners. Dit had behoorlijk wat consequenties voor mijn werkzaamheden”.

Taken die Joey normaal gesproken uitvoert zijn bijvoorbeeld huishoudelijke klussen, boodschappen doen en de bewoners gezelschap houden. In verband met de richtlijnen mag hij nu minder persoonlijk contact hebben met de bewoners. Om toch contact te houden belt hij ‘zijn’ bewoners op een afgesproken tijdstip en dit vinden de bewoners erg leuk ! Verder doet hij nu nog steeds de boodschappen, zodat de ouderen zelf de deur niet uit hoeven.

Helaas zijn er in het Zorgcentrum ook mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Heel verdrietig en soms ook best moeilijk om mee om te gaan. “Gelukkig kan ik terecht bij mijn collega’s en stagebegeleider om hierover te praten, zo leer ik er ook mee om te gaan en het te verwerken “, vertelt Joey.

Studenten werken in zorgcentrum tijdens coronacrisis

Afbeelding: Student Joey met klasgenoot Anouk aan het werk bij Zorgcentrum De Betouwe

Versoepeling

Nu de regels weer wat versoepeld zijn mag Joey de mensen weer bezoeken die geen klachten hebben. Nu draagt hij wel handschoenen. Hij kan de huishoudelijke taken weer oppakken en tegelijk de ouderen weer wat gezelschap houden. Dit geeft weer wat meer afwisseling in zijn takenpakket. Bewoners zijn blij met zijn hulp; ze zijn weer vrolijk en blij dat er weer persoonlijk contact is.

Mensen blij maken

Joey wil zich graag blijven inzetten in de zorg en werkt zelfs extra dagen dan nodig is voor zijn stage. Hij vindt zijn werk zo fijn omdat het heel afwisselend is en hij krijgt de vrijheid om er op zijn eigen manier invulling aan te geven. Op de vraag wat hem drijft antwoordt Joey: ‘Ik wil graag mensen blij maken’.

ROC Rivor is enorm trots op Joey en alle andere toppers in de zorg! Zij verzetten prachtig werk en verdienen in deze bijzondere tijd een extra pluim! #trotsopjullie

Samen hart voor de zorg!