Van brasserie naar stageplek

Het Praktijklab van ROC Rivor werkt al langere tijd samen met Cecile van den Boogaard, projectleider van HUB Rivierenland en daar zijn interessante projecten voor studenten uitgekomen. Cecile kwam in contact met Tessa Volkers, een ondernemer met een groot hart voor het onderwijs. Nu haar brasserie Lekkers aan de Lek in Culemborg gesloten is, zocht zij een andere invulling voor haar locatie. Zo ontstond het idee om studenten van ROC Rivor in te zetten bij activiteiten van HUB Rivierenland met als locatie de brasserie Lekkers aan de Lek in Culemborg. Voor onze studenten een mooie praktijkervaring nu door het coronavirus vele stages niet door gaan. Een win win situatie!

Hoofdkwartier HUB Rivierenland

Inmiddels is Lekkers aan de Lek het tijdelijke hoofdkwartier van HUB Rivierenland. Zo begeleidt Tessa onder andere Office-student Romy Montfrooij, die de organisatie van verschillende HUB activiteiten oppakt. Studenten van de opleiding Software Developer werken op dit moment aan de nieuwe website voor HUB Rivierenland en een roadmap voor de startende ondernemer. En studenten Administratie zijn bezig met een Praktijklab project waarin zij bijdragen aan de organisatie van bedrijfsbezoeken bij de HUB voor leerlingen van het VO.

Nieuwe etalage

Nu Lekkers aan de Lek in Culemborg tijdelijk geen brasserie meer is maar het HUB hoofdkwartier, moest de etalage ook aangepast worden. Mediavormgeving-student Marijn Manniën heeft een nieuwe etalage ontworpen die afgelopen dinsdag officieel onthuld werd.

HUB Rivierenland is er klaar voor!

Student met Cecile van HUB bij etalage

Eigenaresse Tessa Volkers met Mediavormgeving-student Marijn voor de etalage van het HUB kwartier

HUB Rivierenland

HUB Rivierenland* is een nieuwe partner van Ondernemend Rivierenland (ONR). Dit is een samenwerking tussen ROC Rivor en het regionale bedrijfsleven. HUB Rivierenland heeft als doel leerlingen in het voorgezet onderwijs te laten ontdekken en ervaren wat bedrijven in Rivierenland doen. Door in contact te komen met verschillende beroepen, kunnen de leerlingen gemakkelijker een studiekeuze maken en zien welke mooie bedrijven er zijn in onze regio!

*Partners en stakeholders van HUB Rivierenland zijn onder andere; Kring Culemborgse Bedrijven (KCB), de gemeente Culemborg, Koningin Willemina College, O.R.S Lek en Linge en ROC Rivor.