Talenten gezocht

Om mensen goed op weg te helpen is besloten via subsidies opleidingstrajecten op te bouwen. Hierdoor kunnen talenten inzicht krijgen in hun kansen en zich bij laten scholen. Het aanbod varieert van loopbaanbegeleiding, erkenning van eerder opgedane vaardigheden (EVC traject), praktische coaching om een baan te vinden en scholing. Deze scholing is mogelijk in korte hands-on trajecten en langere opleidingen.

“Juist nu is het moment om na te denken over wat je wil met je baan. Wil je verder leren in je zorgberoep, of wil je de zorg instappen om het verschil te kunnen maken en baangarantie te hebben? Met deze trajecten willen we tekorten in de zorg wegwerken, zodat de toekomst van de zorg gegarandeerd blijft. Bij zorg moet je niet alleen denken aan mensen wassen, maar ook aan de technische kanten van zorg en activiteitenbegeleiding,” vertelt Marieke Ebben van ROC Rivor. Dragan Kalkan van Avans+ geeft aan dit zo breed mogelijk aan te willen pakken en iedereen te willen mobiliseren om die stap naar de zorg te maken. “We willen slim samenwerken met partijen in de zorg, om hun goed geschoold personeel aan het werk te hebben”.

Avans+ en ROC Rivor hebben jarenlange ervaring in het opleiden en begeleiden van zorgprofessionals, zij-instromers en werkzoekenden. De trajecten zijn voor hen op maat samen te stellen, zodat iedereen zelf kan bepalen wat nodig is om aan het werk te kunnen in de zorg. Meer informatie vind je op www.zorgvoorjewerk.nl