Mevrouw Dupuis, een zeer betrokken klant van het Team van de Buurt, kreeg de primeur. Werkbegeleider Tamara Vincent en stagiaire Sanne de Kruif stonden als verrassing op haar stoep. Mevrouw Dupuis is al sinds 18 september 2018 klant bij Team van de Buurt Culemborg. “Ik ben heel blij met de hulp die ik van het Team van de Buurt krijg. Hun hulp is heel divers. Bij mij komen ze bijvoorbeeld de ramen zemen en stofzuigen. Bij anderen laten ze de hond uit of doen ze boodschappen. Het is leuk om de stagiaires iets bij te kunnen brengen. En het is vooral ook heel gezellig. Nadat een klus geklaard is, drink ik graag nog een kopje thee met de stagiaire. Ik ben erg geholpen door het Team van de Buurt; het is een aanrader en een uitkomst”, vertelt Dupuis.

Ruim 17.000 klussen

Al meer dan 150 stagiaires deden ervaring op bij het Team van de Buurt. “In de startfase draaiden we alleen met studenten van het ROC van de opleiding Dienstverlening niveau 2. Inmiddels begeleiden we ook stagiaires vanuit de entreeopleiding Social Work, vanuit Werkzaak Rivierenland of praktijkstagiaires van middelbare scholen. Dankzij onze fantastische stagiaires en klanten zijn er al ruim 17.000 klussen geklaard”, vertelt Tamara Vincent, werkbegeleider bij het Team van de Buurt.

Groei en ontwikkeling

Werkbegeleider Frans van Eck ziet de stagiaires groeien in de periode dat ze bij hen zijn. “We kijken samen met de studenten wat zij nodig hebben. Je ziet ook dat ze veel van elkaar en van de klanten leren. Ik kom nu oud-stagiaires tegen in de zorg op een van de woonzorglocaties van Zorgcentra De Betuwe. Mooi om te zien dat zij ook door hun periode bij het Team van de Buurt deze groei mochten en konden maken.”

Team van de Buurt

Sinds 14 november 2016 is het Team van de Buurt het antwoord op wijkgerichte hulp-, ondersteunings- en/of begeleidingsvragen van haar klanten. Werkbegeleider Anita Kakerissa legt uit dat het nog veel meer omvat: “Door onze aanwezigheid en met onze aandacht en ondersteuning kunnen mensen langer én prettiger thuis blijven wonen.”

Marja Verrips, initiatiefneemster van het Team van de Buurt, is trots op het verloop: “Met financiële ondersteuning in het eerste jaar vanuit onder andere de Rabobank konden ROC Rivor en Zorgcentra De Betuwe deze samenwerking aangaan. Ik ben blij dat het nog steeds een succes is voor zowel de stagiaires als klanten. Wat mij betreft gaan we nog heel lang door.” Het Team van de Buurt is niet meer weg te denken in Culemborg en Tiel; de ambitie om in welke vorm dan ook te groeien, is sterk aanwezig.

Team van de buurt