De battle

Tijdens Battle of the Boats wordt er gestreden om een indrukwekkende wisselbeker. Winnen van de battle kan op drie onderdelen: snelheid, creativiteit en duurzaamheid. Spelregels zijn er natuurlijk ook: naast de maximale afmetingen van 3 x 4 meter en niet meer dan 0.75 m diep, moet geracet worden met minimaal vier personen aan boord en mag voor de voortbeweging alleen gebruik gemaakt worden van spierkracht en wind. De materiaalkeuze staat vrij, maar deze moet wel duurzaam zijn. Dat wil zeggen: gerecyclede materialen of materialen die opnieuw te gebruiken zijn.

Ontwerp

De 6 studenten zijn onder leiding van docent Kevin van Tuil aan de slag gegaan. Als eerste het ontwerp van de boot, want hoe moet deze eruit zien? Docent Kevin vertelt: “Na een creatieve brainstorm in het praktijklab met alle studenten is het ontwerp met piepschuim gemaakt. Tijdens de brainstorm werd bedacht hoe de boot zo snel mogelijk kan zijn, maar toch duurzaam. Aan het einde van de brainstorm was het ontwerp geboren! Een van de studenten heeft zelfs al een 3D ontwerp gemaakt, die we meenemen naar de vervolgpresentatie op 10 december.”.

Boot bouwen

Nu het ontwerp er is, moet de boot ook daadwerkelijk gebouwd worden. De studenten worden hiermee geholpen door De Vree en Sliepen uit Tiel. Vrijdag 27 november maakte de studenten kennis met het bedrijf en hoofd Productie Teunis van Voorthuizen. Ze kregen een rondleiding en bespraken het ontwerp van de boot. Student Ticho “Ik vind het super gaaf dat we het ontwerp van onze boot daadwerkelijk gaan bouwen samen met medewerkers van De Vree en Sliepen. Het was heel leerzaam om De Vree en Sliepen te leren kennen en de boot door te spreken. De komende maanden gaan we samen een begin maken aan de boot, er is zelfs al een ruimte in de werkplaats vrijgemaakt voor ons”.

Check de Instagram van Team ROC Rivor voor de nieuwste update over deze battle.

Instagram: @battleoftheboatsriv

Bekijk hier een sfeerimpressie van de kennismaking bij De Vree en Sliepen