Studenten Klaas-Jan, Jordy, Lars en Wessel kregen bij de start van het nieuwe schooljaar de opdracht via Het Praktijklab. “Bij het vak Praktijklab krijgt onze docent opdrachten van klanten binnen. Wij wilden graag een video maken, dus daarom kregen wij deze klus. We hebben kennisgemaakt met de opdrachtgever, Logistics Valley, en zijn daarna aan de slag gegaan.”

V.l.n.r.: Jordy, Lars, Wessel en Klaas-Jan.

Video’s opnemen

Jordy vertelt: “We moesten aan de hand van de deadline beslissen wanneer we gingen filmen. Want na het filmen is er nog veel tijd nodig voor het monteren en editen. Dit was heel leerzaam, want we moesten ons echt aan de deadline houden. Normaal krijgen we vaak één video-opdracht, maar nu waren het er 5. Een grote maar leuke uitdaging!”.

In oktober zijn de video’s opgenomen op de diverse logistieke locaties. “We bekeken per locatie eerst wat het mooiste beeld is om te filmen. Daarna maakte we de filmset klaar met licht en camera’s. Uiteindelijk hebben we maar liefst 5 verschillende locaties in 2 dagen gefilmd.“

Trots

Het eindresultaat mag er wezen! De filmpjes die de studenten hebben gemaakt geven een goed beeld van de werkzaamheden in de Logistiek. Lars vertelt: “Het is een heel mooi eindresultaat. Ook leuk om via deze opdracht wat meer te leren over welke beroepen de Logistiek heeft. Ik kon mezelf vooraf niet echt inleven in een beroep in de Logistiek. Nu wel!”

Bekijk hieronder een van de filmpjes van de studenten.