Om een escaperoom te ontwikkelen moesten de eerstejaars studenten zich inleven in de wereld van de logistiek. Leisure student Manon Hofsommer vertelt: “We waren meteen enthousiast toen we deze opdracht kregen. Om te ontdekken wat de logistiek precies inhoudt, zijn we in gesprek gegaan met logistiek-docent Natasja van Duijn. Daarna hebben we een verhaal/thema rondom de escaperoom bedacht. De trouwringen van een pakketjesbezorger zijn gestolen. En die moeten op tijd terug gevonden worden voor de bruiloft.”

Testen

Manon vertelt verder: “Na het kiezen van een thema gingen we aan de slag met de opdrachten voor in de escaperoom. Om inspiratie op te doen, speelden we zelf een escaperoom via een bordspel. Dat gaf ons al snel leuke ideeën die we gingen uitwerken. Maar dan ben je er nog niet. Want de escaperoom hebben we vaak moeten testen. Bij de eerste keer testen kwamen we erachter dat niks klopte aan het spel. Dus moesten we alles aanpassen en hebben we het daarna nog twee keer getest. Uiteindelijk klopte de escaperoom en konden we het eindproduct laten zien.”

Tijd om te ontsnappen

Nadat alle voorbereidingen getroffen waren, was het moment van de waarheid daar. Docenten Transport en Logistiek kregen de eer om de escaperoom uit te testen. Ze kregen eerst een introductie over de escaperoom en het verhaal van de gestolen trouwringen. Daarna was het aan de docenten om binnen de tijd te ontsnappen. Docent Natasja van Duijn was na afloop erg onder de indruk van de escaperoom. Ze vertelt: “Alles was perfect voorbereid. Je merkte dat de studenten overal heel goed over hadden nagedacht. Er waren zelfs hints, wat maar goed is ook, want die hadden we wel nodig”.

Studenten geven introductie over de escaperoom aan de docenten Transport & Logistiek

Escaperoom bij voorlichtingen en gastlessen

Nu de escaperoom getest is en klaar voor gebruik, gaat ROC Rivor deze samen met Logistic Valley inzetten tijdens diverse voorlichtingen en gastlessen om de Transport en Logistiek te promoten. Ook wordt de escaperoom een standaard onderdeel bij de introductie voor nieuwe studenten bij de opleidingen Transport en Logistiek.

Student Manon en de andere acht Leisure studenten zijn erg trots. “Het was een lange weg, maar het eindresultaat mag er zeker zijn”.