De vier studenten, Rody van Roessel, Viënna van Westreenen, Jordy Middag en Wesley van Knijff wisten direct welk maatschappelijk probleem aandacht nodig heeft. Alle vier zijn ze vroeger in aanraking gekomen met pesten, dus was de drijfveer heel groot om van dit project een groot succes te maken.

Nagedacht tot in detail

Student Rody vertelt: “Nadat we het onderwerp bepaald hadden, is het script geschreven. We hebben elke scène uitgedacht, locaties gezocht, tekst geoefend etc. Daarna zijn we gewoon gaan filmen. Daar hebben we een week voor uitgetrokken. Overal werd tot in detail over nagedacht, bijvoorbeeld de klok telkens op het juiste tijdstip zetten”.

De studenten zijn heel erg blij met het eindresultaat: “Zo gaaf hoe iedereen op school reageert op onze video. Ons doel om te laten zien wat pesten met je doet, is echt overgebracht. Dat geeft zo’n goed gevoel”.

Trotse docenten

Naast de studenten waren docenten ook zeer onder de indruk van het eindresultaat. Docent Sem-Isabelle Wierenga: “De boodschap is zo goed overgekomen, dat ik na het bekijken van de film tijd nodig had om het te verwerken. Ik ben zo ontzettend trots op de studenten, hoe gedreven en professioneel ze aan de slag zijn gegaan. Daarom hebben ze een 10 gekregen voor deze opdracht!”

Mentor van de studenten Kevin van Tuil was ook onder de indruk: "Bij het bekijken van de film over pesten kreeg ik meteen kippenvel. Zowel inhoudelijk als technisch hebben deze leerlingen zichzelf overtroffen. Ik ben als mentor trots op mijn leerlingen en het resultaat."

Bekijk hier de korte film van de studenten over pesten:

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit filmpje of word je zelf gepest? Dan kun je contact opnemen met de vertrouwenspersonen Marcella Corsten of Lotte van Eck.

Klik hier voor de contactgegevens van de vertrouwenspersonen en meer informatie.