Anders

Bij een uitwisseling is het interessant om te zien hoe het anders kan. ICT speelt bijvoorbeeld in Estland een grote rol in de samenleving. Zij zijn daar al erg ver mee. Overheidsdiensten, onderwijs en medische dossiers worden daar allemaal digitaal benaderd. Bij de Esten is dit al volledig ingeburgerd. Over hun privacy maken zij zich geen zorgen dankzij e-Trust. Burgers kunnen via dit systeem te allen tijde inzien wie hun gegevens heeft geraadpleegd en waarom. Dat was voor de docenten en studenten inspirerend om te zien.

Uitwisseling wederzijds

De uitwisseling is uiteraard ook wederzijds: vanuit Estland komen ook docenten en studenten naar ROC Rivor om het Nederlandse onderwijs te ervaren. In april ontving ROC Rivor vier Estse docenten fotografie. Zij namen deel aan lessen Media en Vormgeving en bezochten een examenproject van ICT op de locatie in Geldermalsen.

Momenteel lopen twee studentes van de Tallinna Polütehnikum school een maand lang stage in Tiel bij Young Media Profs, één van de innovatieve initiatieven bij ROC Rivor, waar een brug wordt geslagen tussen leren en werken, speciaal voor gemotiveerde en passionele studenten.