Rondleiding transportbedrijf

De Koning en Koningin kregen een rondleiding door het transportbedrijf. Vonk en Co begon met het vervoer van fruit. Het bedrijf is met de regio meegegroeid en heeft de kansen gepakt die Tiel en de regio als logistieke hotspot biedt. Sinds de oprichting, 72 jaar geleden, heeft Vonk en Co zich ontwikkeld tot specialist in het vervoer en de op- en overslag van witgoedproducten in Europa. Het bezoek nam ook een kijkje bij het WeCycle station van Vonk en Co. Jaarlijks sorteert het bedrijf hier 14 miljoen kilo afgedankte huishoudelijke apparatuur. Hiervan wordt 85% opnieuw gebruikt als grondstof voor nieuwe producten. Ook zag het Koningspaar een demonstratie heftruckrijden van leerling-heftruckchauffeur Wesley van Malsen. Wesley werd tijdens Euregionale logistiek wedstrijden derde op het onderdeel behendigheid.

In gesprek

Verder sprak het Koningspaar met ondernemers, medewerkers, leerlingen en vertegenwoordigers van de Logistieke Hotspot Rivierenland, Bedrijvenpark Medel en opleidingsinstituut ROC Rivor. Het gesprek ging onder andere over maatregelen om de CO2 –uitstoot van vrachtvervoer te verlagen. Dit is mogelijk door vervoer nog efficiënter samen te voegen en gebruik te maken van alternatieve brandstoffen. Ook spraken de Koning en Koningin over de ontwikkeling van onder andere informatietechnologie, automatisering en robotisering. Dit vraagt om bijscholing en een leven lang leren. In de Campus Logistiek Rivierenland ontwikkelen ondernemers en scholen daarom opleidingen. Die sluiten niet alleen aan bij de vraag op de arbeidsmarkt, maar zorgen ook dat medewerkers lang inzetbaar blijven.

Logistieke hotspot

Burgemeester Beenakker: “Het was bijzonder eervol dat Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima vandaag op bezoek kwamen in Tiel en de Betuwe. Bij transportbedrijf Vonk op Bedrijvenpark Medel hebben we laten zien waarom onze regio, Fruitdelta Rivierenland, hoort bij de top 5 van logistieke hotspots in ons land. Door de ligging in het midden van het land, de bereikbaarheid over weg en water en goede vestigingsmogelijkheden biedt de regio kansen aan logistieke bedrijven om zich hier te vestigen en te ontwikkelen.”

Bezoek Koningspaar