Na vier intensieve wedstrijddagen zit het erop. Gisterenavond werden alle uitslagen bekend gemaakt. Een spannend moment voor de jonge vakman die voor de eerste keer deelnam aan de wereldkampioenschappen voor beroepen. Job scoorde met de schilderopdrachten 682 punten. Net een paar punten te weinig voor een ‘medal of excellence’ die een deelnemer ontvangt bij 700 punten of meer. Job behaalde uiteindelijk een 17e plaats van de 23 deelnemende landen. Job zelf, zijn coaches, de school en zijn hele achterban zijn ongelooflijk trots op de prestatie die de jonge vakman heeft neergezet!

Ook Cees Brouwer, voorzitter CvB van ROC Rivor, is ontzettend trots op Job: “Wat Job heeft gepresteerd is fantastisch, hij heeft zich goed verweerd tussen de wereldtop. Door de deelname van Job aan de WorldSkills is hij een inspiratie en voorbeeldfunctie geworden voor jongeren. Dat blijkt ook zeker uit het hogere aantal inschrijvingen die wij dit jaar hebben voor de opleiding Schilder”. Het is de eerste keer de ROC Rivor deelneemt aan WordSkills.

Meer dan 400 uur trainde Job ter voorbereiding op de wereldkampioenschappen. Een intensieve periode met daarnaast ook diverse bijeenkomsten met TeamNL, maar ook mediatraining en Engelse les. Alles om tijdens WorldSkills goed te kunnen presteren. Aan die intensieve trainingsperiode komt nu een eind. Vandaag vliegt Job en zijn team terug naar Nederland waar hij donderdagmiddag op zijn school feestelijk wordt onthaald.

WorldSkills

WorldSkills zijn de wereldkampioenschappen voor vakwedstrijden in het mbo. Meer dan 1.600 jonge vakmensen strijden in verschillende vakgebieden tegen elkaar om de titel van beste vakman of vakvrouw ter wereld. WorldSkills bestaat 60 jaar en is het grootste beroepenevenement van de wereld. De vakwedstrijden zorgen voor promotie van het beroepsonderwijs, het bevorderen van vaktrots en het stimuleren van talent over de hele wereld. De 45-ste editie van WorldSkills vindt plaats in Kazan (Rusland), van 22 tot en met 27 augustus 2019.