Na een intensieve trainingsperiode en een onvergetelijke ervaring tijdens WorldSkills in Kazan was het tijd om de jonge vakman en zijn coaches in het zonnetje te zetten. Een grote groep familieleden, vrienden en docenten waren aanwezig om Job te verrassen met een warm onthaal. Onder luid applaus werd Job ontvangen, waarna verschillende mensen het woord tot hem richtten. Onder andere Cees Brouwer, voorzitter CvB van ROC Rivor, noemde Job “een voorbeeld en inspiratie voor jongeren” en ook burgemeester Jan Kottelenberg van de gemeente Neder-Betuwe sprak vol lof over de prestatie van Job.

Job zelf kijkt terug op een ongelooflijke ervaring en is blij met wat hij bereikt heeft. “Het was heel hard werken en ik ben blij dat ik al mijn opdrachten binnen de tijd heb afgekregen. Gemakkelijk was het zeker niet. In mijn training gebruikte ik bijvoorbeeld verf van hetzelfde merk waar tijdens WorldSkills ook mee geverfd wordt. Maar bij de eerste aanzet met de kwast merkte ik al dat de verf daar totaal anders reageerde. Dat zijn wel uitdagingen waar je dan mee te maken krijgt.”

Kippenvel
Tijdens WorldSkills kreeg hij niet alleen steun van zijn coaches, maar ook van zijn familie. Zijn ouders en zussen waren meegereisd naar Kazan om Job te supporten. Ook voor hen was het een onvergetelijke ervaring. “Het is zo bijzonder om mee te maken en je zoon daar op dat grote podium te zien staan. Daar kreeg ik echt kippenvel van”, aldus een trotse moeder.

Wat Job nu gaat doen? “Eerst nog een dagje bijkomen en dan maandag gewoon weer naar school. En wie weet volgend jaar naar de Europese kampioenschappen in Oostenrijk. Ik zou graag weer meedoen en een nóg betere prestatie neerzetten”. Aan ambitie geen gebrek!

WorldSkills

WorldSkills zijn de wereldkampioenschappen voor vakwedstrijden in het mbo. Meer dan 1.600 jonge vakmensen strijden in verschillende vakgebieden tegen elkaar om de titel van beste vakman of vakvrouw ter wereld. WorldSkills bestaat 60 jaar en is het grootste beroepenevenement van de wereld. De vakwedstrijden zorgen voor promotie van het beroepsonderwijs, het bevorderen van vaktrots en het stimuleren van talent over de hele wereld. De 45-ste editie van WorldSkills vond plaats in Kazan (Rusland), van 22 tot en met 27 augustus 2019.