Het waren twee lange dagen van hard werken en volledige focus in een volle Jaarbeurs in Utrecht, maar het resultaat mag er zijn! “Leergierig zijn, daar gaat het om”, zegt de trotse winnaar. “En je niet gek laten maken door wat er om je heen gebeurt. Gewoon je ding blijven doen”.
Samen met zijn coach, Teus van Toorn, had Alexander een planning gemaakt waar hij zich aan heeft gehouden. “Ik was verrast met de winst”, reageert Alexander. “Je hoort om je heen wel geroezemoes dat je werk er goed uitziet, maar hoeveel punten je daarvoor krijgt? Dat weet je niet.”

Een terechte winnaar
Alexander haalde 58,9 punten van de 100. “Alexander heeft vooral de meettechnieken goed uitgevoerd”, vertelt jurylid Ruben van der Kruis. ”Bijvoorbeeld bij de opdracht Blackbox, die acht meetpunten had. Het is nog niet zo gemakkelijk die goed uit te rekenen en te tekenen. Ook de Shanghai-toren van Alexander stond perfect op de wand, zijn deur stond goed in de hoogglans en met zijn vrije opdracht scoorde hij uitstekend. Kortom: een terechte winnaar en dat zeg ik ook als vaksjaak vanuit esthetisch oogpunt.”

Genoeg punten om naar het WK in Shanghai te mogen scoorde Alexander helaas net niet. Daarvoor zijn minimaal 60 punten nodig. Zijn coaches, de school, zijn werkgever en zijn familie zijn ongelooflijk trots op de prestatie die de jonge vakman heeft neergezet!

Skills Heroes
Skills Heroes is een jaarlijkse en landelijke vakwedstrijd voor alle studenten binnen het mbo in Nederland. Na een voorronde op de eigen school, strijden de beste studenten in de Nationale finales om de titel “Beste student van Nederland” in hun vakgebied. Ook ROC Rivor is één van de betrokken mbo instellingen die deelneemt aan de landelijke vakwedstrijden. Een mooie kans voor studenten van verschillende opleidingen om hun talenten te laten zien.