Jeroen volgt de opleiding Gezel schilder bij ROC Rivor in samenwerking met de Schildervakopleiding Geldermalsen. Vorig jaar kreeg hij de kans om mee te doen aan de voorronde op school, vervolgens de kwalificatiewedstrijd en uiteindelijk vorige week de nationale finalewedstrijd. Tijdens Skills the Finals ging de derdejaars Gezel schilder de strijd aan met zeven andere studenten. De opdracht bestond uit verschillende onderdelen, zoals behangen, schilderen, verfspuiten en een vrije decoratieve techniek. Jeroen wist de jury te overtuigen met zijn passie, gedrevenheid, oog voor detail, motivatie, en doorzettingsvermogen waardoor hij de tweede plaats wist te veroveren.

Jeroen laat weten: “Meedoen aan Skills Heroes doe je niet zomaar even. Je moet je er voor de volle 100% voor inzetten. Dan bedoel ik vooral het hele traject van de voorronde op school tot aan de Nationale finalewedstrijden. In dat opzicht heeft deelname mijn verwachting misschien zelfs wel overtroffen. En met de kennis die ik tijdens mijn deelname heb opgedaan, heb ik mijn positie in mijn vakgebied alleen maar versterkt. De kers op deze taart: het bezoek van Zijne Majesteit de Koning bij de Schilder wedstrijden; dat was erg gaaf om het mee te maken.”

Jeroen van Mourik

Skills Heroes
Skills Heroes is een jaarlijkse en landelijke vakwedstrijd voor alle leerlingen binnen het mbo in Nederland. Na een voorronde op de eigen school, strijden de beste studenten in de Nationale finales om de titel “Beste student van Nederland” in hun vakgebied. Ook ROC Rivor is één van de betrokken mbo instellingen die deelneemt aan de landelijke wedstrijd. Een mooie kans voor studenten van verschillende opleidingen om hun talenten te laten zien.