De 19-jarige Leerdammer blinkt uit in zijn vakgebied. Hij volgt op dit moment de opleiding Gezel Schilder (BBL) aan het ROC Rivor in Tiel, waarbij hij 4 dagen in de week werkzaam is bij Vink schilderwerken uit Meerkerk. Alexander vertelt: “De 2-daagse finale Skills Heroes zie ik als een mooie uitdaging. Je kunt je onderscheiden en dat voelt goed. Ik wil in de toekomst graag schilderwerk blijven doen, dus dit past goed bij me.”

De afgelopen weken heeft Alexander zich samen met zijn coach en docent Teus van Toorn goed voorbereid op de finales. Alexander is strijdlustig, wat resulteert in wekelijkse extra trainingen om straks tijdens de finale het maximale eruit te halen. “Ik ga voor het hoogst haalbare en wil de andere studenten voorbij streven. Ik vind het erg spannend en tegelijkertijd ook een hele uitdaging. Daardoor ben ik strijdlustiger dan bij de voorrondes.”, aldus een bevlogen Alexander.
Tijdens de finale krijgen de studenten diverse schilder- en behangopdrachten, waaronder ook een vrije opdracht. Het thema van deze opdracht is Shanghai en moet binnen de twee dagen af zijn. In de finale is het belangrijk dat de studenten onder tijdsdruk netjes kunnen presteren. Alexander: “Tijdens de finale ga ik voor een goed verzorgde opdracht. Mijn doel is om naar de World Skills in Shanghai te gaan.”

Tekst gaat verder onder de foto

Student Alexander aan het schilderen

Skills Heroes

Skills Heroes is een jaarlijkse en landelijke vakwedstrijd voor alle leerlingen binnen het mbo in Nederland. Na een voorronde op de eigen school, strijden de beste studenten in de Nationale finales om de titel “Beste student van Nederland” in hun vakgebied. Ook ROC Rivor is één van de betrokken mbo instellingen die deelneemt aan de landelijke wedstrijd. Een mooie kans voor studenten van verschillende opleidingen om hun talenten te laten zien.