Alexander is 19 jaar oud en excellent in schilderen. Hij volgt op dit moment de opleiding Gezel Schilder (BBL) waarbij hij 4 dagen in de week werkzaam is bij Vink schilderwerken uit Meerkerk. Alexander vertelt: ''Tijdens het schilderen ga ik altijd voor het beste resultaat, en dat heb ik tijdens de voorrondes bewezen door het behalen van 84 punten van de 100 punten (totaal score). Ik ben super trots, niemand pakt dat meer van me af.”

“In aanloop naar de tweedaagse finale voel ik nu meer spanning dan bij de voorrondes. Ik krijg ook meer energie om harder te trainen met mijn coach Teus van Toorn . Tijdens de finale krijg ik verschillende schilder- en behangopdrachten en ook een vrije opdracht, die ik binnen twaalf uur 'gelikt' moet opleveren.”

In de finale is het belangrijk dat de studenten onder tijdsdruk netjes kunnen presteren. Alexander: “Tijdens de finale zal ik gaan voor het hoogst haalbare en de andere studenten voorbij streven!”

Skills Heroes

Skills Heroes is een jaarlijkse en landelijke vakwedstrijd voor alle leerlingen binnen het mbo in Nederland. Na een voorronde op de eigen school, strijden de beste studenten in de Nationale finales om de titel “Beste student van Nederland” in hun vakgebied. Ook ROC Rivor is één van de betrokken mbo instellingen die deelneemt aan de landelijke wedstrijd. Een mooie kans voor studenten van verschillende opleidingen om hun talenten te laten zien.