Een leven lang leren
In 2020 wordt verwacht, dat medewerkers zich op een flexibele arbeidsmarkt wendbaar bewegen, zich aanpassen aan veranderingen en een leven lang blijven leren. Professionalisering van werknemers is een vraagstuk van werkgevers. Traditionele cursussen of omscholingstrajecten blijken niet altijd toereikend. Coaching met oprechte interesse en betrokkenheid speelt een sleutelrol. Het gaat daarbij niet alleen om inhoudelijke kennis, maar ook over zelfredzaamheid, aanpassingsvermogen en zelfvertrouwen. “Op dit moment is er veel vraag naar Mbo’ers in bijvoorbeeld de zorg en de logistiek, maar over enkele jaren kan deze vraag in regio Rivierenland weer anders zijn,” aldus Keete Voerman, projectleider van CircuLEREN.

Praktijkcoaches
Praktijkcoaches slaan in project CircuLEREN de brug naar de praktijk en ondersteunen mbo’ers bij de eerste stappen op de arbeidsmarkt. Deze hybride instructeurs helpen mbo-niveau 1/2 studenten en werkzoekenden bij de overgang naar werk. De praktijkcoaches ondersteunen deze werknemers in de nieuwe omgeving en stimuleren verdere ontwikkeling van soft skills. Praktijkcoaches werken als een spin in het web en bewegen tussen meerdere organisaties. Hoe mooi is het, als nieuwe werknemers tijdens de eerste jaren op de arbeidsmarkt veilig terug kunnen vallen op de vertrouwde praktijkcoach van de opleiding als het gaat om advies bij ‘werkzaken’, die meer dan eens het persoonlijke vlak raken? “Mijn coaches Anita en Tamara kennen mij door en door. Als zij advies geven, dan vertrouw ik daar op”, bevestigt Oussama, mbo student van de brede niveau 2 opleiding.

In project CircuLEREN creëren de samenwerkende organisaties een veilige leer/werkomgeving, die meer mensen aan het werk helpt en uitval van nieuwe werknemers op de arbeidsmarkt vermindert. Werk is de basis voor zelfredzaamheid, persoonlijke balans en tevredenheid, het fundament onder een versterkte regio Rivierenland.

Achtergrondinformatie
Project CircuLEREN is een samenwerkingsverband tussen Zorgcentra de Betuwe , Van der Valk Hotel Tiel, Ziekenhuis Rivierenland, Lingecollege Tiel, KWC Culemborg, Werkzaak Rivierenland, RMC en ROC Rivor. Het project wordt gefinancierd door het Regionaal Investering Fonds.

Samenwerkende partijen heffen glas